Disk Okuma Hatası Yeniden Başlatmak İçin Ctrl+Alt+Del
-
evet çok sevgili müritler iğrenç bi sorunla karşı karşıyayım..
her şey bu sabah itibariyle oldu. gaza gelip ubuntu yükleme çabalarım sonunda hdd kafayı sıyırdı.
sonuca gelmek gerekirse bilgisayar açılırken "disk okuma hatası" adlı bir hata alıyorum. 1tb hdd im var ve içinde inanılmaz önem taşıyan bilgiler var.. çok araştırdım sata ide ne var ne yok söküp taktım, chkdsk yaptım, biosun ayarlarıyla oynadım, E: yi biçimlendireyim oraya windows kurayım dedim ama yok arkadaş açılmıyor alet.
yardımlarınızı esirgemeyin çok zor durumdayım abilerim kardeşlerim şimdiden teşekkür ederim...
-
pardon http://www.tahribat.com/Forum-Disk-Okuma-Hatasi-Ctrl-Alt-Del-84931/1/disk var imiş ama yapıcak bir şey yok
-
Geçmiş olsun kardeş
-
e yi bicimlendirip windows kurduktan sonra bios dan boot ayarini (first bootu) değiştir, olmadi harddiski sök yeniden tak. ramlerin yerlerini değiştir. olmadı cdden calişan ubuntu ile girip werilerini cek biyere. sonra komple formatla...
-
bir adet harici harddisk kutusu bulmaya çalış diski harici olarak bağla ve erişmeyi dene olmadı bir başka harddisk bul windows kur diski 2. disk olarak tak öylede bir dene olmadı tekrar yaz.
-
bir yol var kardeş
ubuntu son sürümünü cd ye çek ve pc yi cd den ubuntu ile aç ve önemli bilgilerini bi medya ortamına aktar derim benimde başıma geldi ve tek çözüm yolu buydu :s
-
aynisi benimde başima geldi. 3/4 gün uğraştim kendi kendine düzeldi sonra:) birsürü şey denedigim için hangisinin işe yaradigini bilmiyorum. inş düzelir pes etme ....
-
windows kurulu baska bir hdd tak onunla pc yi aç bu şekilde bilgilerine kolaylıkla erişebilirsin.
-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------
windows kurulu baska bir hdd tak onunla pc yi aç bu şekilde bilgilerine kolaylıkla erişebilirsin.
-----------------------------öyle yaptım diğer türlü mümkün değil olmadı
-
uvvvv, ubuntu kurduktan sonra format atıp XP kurması problemli oluyor, nasıl bir şeydir ki Disk'in yapısını değiştiriyor. Herneyse Diske Fdisk çek çözülür.