Disk Yönetiminden Anlayanlar?
-
Beyler ssd var bende 125 gb lık bir de 1 tblık normal hdd yi dvd rom kısmına taktım.
neyse daha önceleri temiz bir kururlum yaparken nasıl yaptım bende bilmiyorum bu 1 tb lik hdd 2 ye bölündü ama işin garip tarafı 349 MB lık kısmada aç dediğimde hdd yi komple açıyor diğer 900 küsür gb lık yerede tıklayıp aç dediğimde aynı yeri açıyor yani ayrı ayrı değil
Resim aşağıda
Şimdi sorumlarımn şunlar
349 MB lık kısmı diğer tarafa nasıl eklerim ?
o bölümü silsem veriyi kaybeder miyim
veri kaybetmeden düzeltmek mümkün mü ?
bir de neden böyle olmuştur sizce -
Güncel
-
dinamik disk nedir önce onu bi araştır
bence normal diske geri dön verileri yedekleyip
-
Hocam windows 7 den sonra bildigim kadariyla
o ayrilan "sistem ayrildi" bolumu sistemi baslatan bolumdur. Eger ultimate veya enterprise surum kullaniyorsan dikkat et bitlocker ile ilgili dosyalar da bu bolumdedir. Ayrica sistem kurtarma secenekleri de burada yukludur. Disk yonetiminden silinmez. Eger bir sekilde silersen sistem acilmayacaktir.
Eger silmek istersen bootmgr yoneticisini sistemin diskine tasiman gerekir. Nasil yapidigini netten bulabilirsin.
Lakin her ne yaparsan yap once calisan bir image al. SOnra yeni bastan ugrasma
Kolay gelsin
-
@dhmm hocam mavi kısımla sıkıntım yok
yeşil dinamik kısımla var o da veri kaybı olmadan normale dönmüyor ne yazık ki
-
-
SeRDaR bunu yazdı
@dhmm hocam mavi kısımla sıkıntım yok
yeşil dinamik kısımla var o da veri kaybı olmadan normale dönmüyor ne yazık ki
Hocam o kisimda normal File Table degil de bildigim kadariyla dinamik diskin veri tabani yer almaktadir. Eger sen o kismi silersen neyin nerde oldugun bilmeyecektir ve dosyalarina ulasamayacakin.
Her ne yaparsan yap dedigim gibi diskin bir image'ini al. Eger sadece dosya varsa o zaman dosyalarini harici bir diske alip diski formatla non-dynamic yap. Tekrar at icine dosyalari.
Kolay gelsin
-
Sağolun arkadaşlae
SeRDaR tarafından 04/Ağu/15 15:05 tarihinde düzenlenmiştir