DIY Arcade Stick
-
http://www.tahribat.com/Forum-Arcade-Makinam-Geldi-Eski-Atari-Makinasi-Ss-Li-196988/3/#2432482
Bunu dedikten sonra boş bulduğum vakitlerde uğraşmaya başladım. Kabin planları falan çizdim. Kabin işi kolay suntayı ya da mdf'yi artık tercihe göre alıp kestirip monte ediyorsun. Asıl uğraştıracak konu konsola benziyordu. O yüzden önce konsola yöneldim. Araştırmalarım sonucunda Razer, Hori, MadCatz gibi bu işin erbabı firmaların da kullandığı ve en iyi gösterilen Sanwa JLF-TP-8YT joystick ve Sanwa OBSF-30 buttonlarında karar kıldım. PCB için en hızlı yol iPAC veya Cthulhu board tarzı hazır pcb almak. Ama hem ucuza getirmek hem de diy işini sevdiğimden gittim ucuz yollu bir gamepad alıp hackledim. Lehimleme, kablo yapma, terminal derken baya uğraştırdı ama değdi. Mis gibi arcade adaptör oldu. Daha sonra bir prototip yapıp test edeyim dedim ama lan, Ultra Street Fighter IV'e kendimi kaptırdım. Bunca yıl kolla falan çok boşa oynamışım dövüş oyunlarını. Aldığım hazzı anlatamam. Kapatamıyorum oyunu o derece :D Öyle olunca planlar değişti. Kabin işini erteledim, kendi pc'me takmak için konsol yapmaya karar verdim.İki player için joystik, buttonlar ve player 1 ve 2 start buttonları hazırdı. Şimdi bir oyunculuk daha malzeme almam gerekecek.
Konsolun son hali değil, daha yapılacak çok işi var ama amatör olduğum belli oluyor tabi. İyice bir zevikini alayım, daha hoş görünen bir şey yapmayı planlıyorum. Enpara gelince Ultra Street Fighter IV'ü alıcam Steam'den, oynayan varsa kapışırık.
Bir MadCatz TE 2'nin 199 dolar olduğunu düşünürsek, aynı parçaları kullanıp yaptığım stick yaklaşık 130-150 lira tuttu. Daha kötü göründüğü aşikar ama aynı işi görüyor.

-
Eyvallah güzel bir çalışma olmuş. Senin yeride olsam o kutunun içine bide raspberry pi monte eder gpio pinlerine o kolu bağlarım. İçine de retropie işletim sistemini kurarım. Hem monitör olan her yerde kullanırsın hem de çok tam bir arcade makinası hissiyatı veriyor.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Eyvallah güzel bir çalışma olmuş. Senin yeride olsam o kutunun içine bide raspberry pi monte eder gpio pinlerine o kolu bağlarım. İçine de retropie işletim sistemini kurarım. Hem monitör olan her yerde kullanırsın hem de çok tam bir arcade makinası hissiyatı veriyor.
Hmm çok iyi fikir hocam ama bu kolu yüksek sistem oyunlarda kullanmak için ayrı yaptım. Kabini yaptıktan sonra artan tuş falan olursa bir joystick patlatıp dediğini deneyebilirim.
-
KrypT bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Hmm çok iyi fikir hocam ama bu kolu yüksek sistem oyunlarda kullanmak için ayrı yaptım. Kabini yaptıktan sonra artan tuş falan olursa bir joystick patlatıp dediğini deneyebilirim.
Abi direk gpio bağlantısını soketli gibi ayarla bir karta, istediğin zaman raspberry den çıkartıp sadece kol olarak kullanırsın. Canın eski arcade oyunları oynamak isterse de soketi takar hdmi ile bağlar retropie ile keyfine bakarsın.