Diyanet Uzay Bilimleri İle Beraber Çalışıyor
-
Gazetlerde gezerken gördüm bu gün belki görmüşsünüzdür işte süleymaniye vakfı diyaneti 70 dakika fazla oruç tutturmakla suçlamış.
Haberin detaylarında ilgimi çekti. diyanet bu tip bir işe 100 bin tl harcayarak uzay bilimleri ile çalışarak yanlış payını en aza indiriyormuş.
Ve bu araştırma sonucunda bilimsel - dinsel bir sempozyum düzenleyecekmiş. Çok güzel bir ortaklık ve gelişme çok hoşuma gitti tebrik etmek istedim o yüzden paylaştım.
Haberin orjinali : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21061465.asp
-
Asırlardır beraber çalışıyorlar saraydaki müneccim başları eskiden iki işe yarardı bir takvim hazırlardır ikincisi eşref zamanı tespit ederlerdi. Şu anda günümüz uzay bilimlerinin ülkemizdeki bildiğim tek iş sahasıda bu :)
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------Asırlardır beraber çalışıyorlar saraydaki müneccim başları eskiden iki işe yarardı bir takvim hazırlardır ikincisi eşref zamanı tespit ederlerdi. Şu anda günümüz uzay bilimlerinin ülkemizdeki bildiğim tek iş sahasıda bu :)
-----------------------------
Eşref zamanı neydi usta? -
muhteşem
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------Asırlardır beraber çalışıyorlar saraydaki müneccim başları eskiden iki işe yarardı bir takvim hazırlardır ikincisi eşref zamanı tespit ederlerdi. Şu anda günümüz uzay bilimlerinin ülkemizdeki bildiğim tek iş sahasıda bu :)
-----------------------------Bu konuda bilgim yoktu bütçe ayırarak destek vermesi ve ortak çalışma hoşuma kaçtı
-
astronomi ve uzay bilimlerinden uzman kişiler tarafından hesaplanmakta. yeni bir şey değil. hatta diğer islam ülkelerinede bu konuda yardım yapılmakta.
-
Noneyim bunu yazdı:
yawuz bunu yazdı:
Eşref zamanı neydi usta?
-----------------------------Misal şehsade doğdu doğum zamanının yıldızların konumuna göre ne durumda olduğuna bakılmasıdır. Kimi müneccimler takvim ile oynayarak bu zamanı bir tık ileri geri almak suretiyle kelleyi kurtarmışlardır.
Bazı camilerin duvarlarında eski olanlarda elbette güneş saatleri görürsünüz bu saatlerin devri zamanında da aynı iş birliği mevcuttu.