[Dizi] - Halt And Catch Fire

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2013
    Erkek

    @Kaptan müridin [Yeni Dizi] - Mr.Robot konusunu görünce ve forumda arattığımda bu güzel esere ulaşamayınca bilenlerin yorumlarını yayımlaması bilmeyenlerinde diziye bir şans tanıması için konuyu oluşturmak üsteme farz oldu dedim.

    [ Halt And Catch Fire | Dram | 2014 | IMDB (8,2) ]

    Konusu: 1980’li yılların bilgisayar patlamasının yaşandığı dönemde geçiyor ve icatları doğrudan o dönemin dev şirketleriyle karşı karşıya kalan dahi ve önsezili bir mühendisin gözünden anlatılıyor. Şirketlerin profesyonel ve kişisel ortaklıkları açgözlülük ve egoyla zorlu bir duruma gelirken, Teksas’ta bulunan Silikon Vadisi’nin değişen kültürünü de gösteriyor.

    Dizinin isminin meali; Assembly menmonic'de hcf(halt and catch fire) olarak tanınan ve çalıştırıldığı taktirde merkezi işlem birimine derhal kendini imha et emrini veren kod.                            

    İngilizce vikiden dandik ingilizcemle çevirebildiğim kadarıyla; bu bilgisayar teriminin tarihçesi: 
    Bir hikayeye göre isminin kökeni 60'ların sonuna, manyetik çekirdekli belleklerin kullanıldığı döneme uzanıyor, sonraki modelinde çekirdek belleğini hızlandırmak amacıyla, bir grup mühendis okuma ve yazma hızını arttırmak için çekirdekte oldukça ince teller kullanmaya karar vermiş, bu yöntem, bilgisayar normal programları çalıştırdığında gayet verimli sonuçlanmış, ta ki bellek erişimleri de belleğin kendisine yayılıp belleği doldurana kadar, bu olay ile birlikte halt komutu "kendine atla" yanı bir nevi o adreste dur olarak sisteme eklendi, bu da çekirdek belleğinin aynı konumununa sürekli erişim anlamına geliyordu ve bu yüzden çekirdekte kullanılan ince teller gittikçe ısınıp duman çıkartmaya başlıyordu. bu olaydan sonra halt talimatı "halt and catch fire" yanı "dur! ve alev al" olarak isimlendirilmiş.

     

    Ayrıca dizi gördüğüm en güzel açılışlardan birine sahip.

    https://www.youtube.com/watch?v=RY8NO8R4AI8

    mugen tarafından 17/Ağu/15 21:24 tarihinde düzenlenmiştir

    O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    izlemek lazım gibi duruyor

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2009
    Erkek

    Güzel öneri.ilk sezonu güncel izlemiştim efsaneydi.lee pace joey mcmillan karakteriyle döktürmüş.ama nedense ikinci sezonda aynı tadı alamadım.3 ü merakla bekliyorum

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2013
    Erkek
    _karantina_ bunu yazdı

    Güzel öneri.ilk sezonu güncel izlemiştim efsaneydi.lee pace joey mcmillan karakteriyle döktürmüş.ama nedense ikinci sezonda aynı tadı alamadım.3 ü merakla bekliyorum

    Hocam ben de bir sıkıntıyla s2b5'te bıraktım, şu an tekrar izlemeye başlıycam kaldığım yerden, kaldığım yer güzel bölümlerin başlangıcının habercisi olan bir bölüm gibiydi :D, yani 2. sezon ortalardan sonra açıyor sanırım.


    O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
Toplam Hit: 1210 Toplam Mesaj: 4
dizi tavsiye halt and catch fire