folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Dizüstü Bilgisayarıma Hazır Çorba Döküldü. Nasıl Kurtarabilirim?

Dizüstü Bilgisayarıma Hazır Çorba Döküldü. Nasıl Kurtarabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Ooof cemaat of. önceden de soda dökmüştüm ama birşey olmamıştı. şimdi ise hazır çorba döktüm. üniversite öğrencilerinin sıklıkla kullandığı kupaya dök, üzerine sıcak su ekle az bekle sonrada iç türü çorbalardan döktüm. Klavyenin 2/3 ünü ve altının beşte birini kapladı çorba. Ters çevirdim ama alttakiler içeri akar mı diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

elektriği komple kes şarjı ve bataryayı iptal et.. sonra parçaları söküp alkol ile silerek temizle. kolonya da olur

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abds
    abds's avatar
    Erkek

Tiner kesin çözümdür telefon boardlarına sürerim hep :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

hazır çorba olmayaydı iyiydi. 

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

bu sıvı temasları cok sıkıntılı iş ya yapması bi dert kullanması bi dert.

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam insaf, çay dökeni anlarım, su dökeni anlarım, hadi süt falan dökeni de anlarım da hazır çorbayı nasıl dökebiliyorsunuz anlamıyorum. Onların kupası da büyüktür, devirmek hüner ister :P

Herneyse, hazır çorba pek de akışkan bir içecek değil :) Bunun hem artısı hem de eksisi var. Artısı, eğer hemen tepki verip bilgisayarınızı kapatıp elektrik bağlantısını ve bataryasını çıkararak ters çevirebildiyseniz, temizlenir. Eksisi, bulaştığı yerin temizliği işkence olacak, sonuçta "güneşe tut kurusun" gibi bir durum değil ne yazık ki :) Arkadaşın biri link vermiş zaten orayı bir inceleyin.

Bilgisayarınızı parçalara ayırabiliyorsanız anakartına kadar sökmeye çalışın. Her bir parçasını çabuk uçan alkol gibi temizlik maddeleri ile iyice temizleyin. Dua edin de, iletken parçalara şimdiden ya da ileriki zamanlarda oksitlenemeyecek kadar az bulaşmış olsun. Sizi en çok yoracak olan şey ise klavyesi olacak. Klavyenin harflerini masaüstü bilgisayarların klavyesi gibi sökemiyorsunuz ne yazık ki. Bu nedenle klavyeyi temizleyebildiğiniz kadar temizleyeceksiniz artık :P

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    MustyKTE bunu yazdı

hazır çorba olmayaydı iyiydi.

Sormayın. Kaldım symbian lı E72 ye. Debelenip duruyorum.
    Allahtan bilgisayarı 2006 da almıştım. Düş yakamdan diyordu, çok fazla üzülmüyorum ama yinede yeni bir pc en az 1500 tl. Tamda doların zıpladığı vakitte bilgisayarmı alınır. Offf of.
    Kredi kartımın limitini harcayıp bitirmeyeyim diye onbin den ikibuçık bin e çekmiştim, yükseltmek şart oldu.
    Yinede umutluyum, belki çalışır emektar da bir beş sene daha giderim onunla.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    abds bunu yazdı

Tiner kesin çözümdür telefon boardlarına sürerim hep :)

tiner ve özellikle selülozik tiner sadece board temizliginde kullanılır plastik ve kauçuk bölümleri temizlerseniz eritir klavye ve kasayı tinerle temizlemeyin.

yunusozturk.com
Toplam Hit: 1316 Toplam Mesaj: 9