folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Dizüstü Bilgisayarımın LCD İnverter Hatası Bilgisi

Dizüstü Bilgisayarımın LCD İnverter Hatası Bilgisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek

Merhabalar arkadaşlar;

DELL Inspiron 1520 marka dizüstü bilgisayarımın ekranı bozuldu. Bilgisayar ekranına röntgen filminden bakıyor gibi düşünün çok silik bir görüntü var.Sadece belirgin şeyleri görebiliyorsunuz.İmleci falan görme şansınız yok o derece kötü.

Soruna mükabil diagnostic programını çalıştırdım ve LCD Inverterin bozuk olduğunu öğrentim.Hata kodu:2000-0322 gibi bişey. Sordum araştırdım. Bir grup inverteri değiştirmek iyi randıman vermiyor , LCD ekran değişmeli diyor. Diğer grup gerek yok LCD inverter bir kart o değişse yeter diyor. Haliyle pek donanım bilgim olmadığından kararsız kaldım. 

İş bu konu bu kararsızlığımı çözebilmek adına yardım isteği için açılmıştır. Donanımdan anlayan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ederim.Şimdiden teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Aynı bilgisayar var bende de ve aynı sorunu yaşadım   ben dayanamadım bütün parçalarını çıkartıp sonra hepsini tam yerine takamadım ekran tamamen gitti o yüzden, senin yapman gereken %99 olarak şöyle. Nette satılan 15 lira filan gittigidiyorda,  orda uygun bi inverter devresi alıp değiştirmek. Elinden geliyorsa kendin değiştir başka bişey yapmana gerek yok. 15 liralık bi masrafı var. 

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek

İnverter devresi değiştirmek kolay değil gibi? Ankarada yapabilecek birisi biliyormusunuz? Bana servis 180 dolar + KDV çıkardı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

solutionman bunu yazdı:
    -----------------------------

İnverter devresi değiştirmek kolay değil gibi? Ankarada yapabilecek birisi biliyormusunuz? Bana servis 180 dolar + KDV çıkardı.

-----------------------------

devreyi alın değiştirelim :)

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

PM den ulaş adres veriim git bizim arkadşlar halleder ne gerekirse

Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Bende zor diye düşündüm en başta  ama eline tornavidayı alınca gayet rahat oluyor çok teknik bi iş değil soketleri filan belli zatenn

=) eli yatkın bi arkadaşın varsa devreyi al ona götür 15 dk sürmez işiniz

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

elin yatkınsa inventeri değiştirebilirsin. sıkıntılı değil. ekranının silik olması sorunu ya inverterdir yada panelin floresanlarındandır. iki ihtimalin var zaten yani.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek
    Bana ulas

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
Toplam Hit: 1125 Toplam Mesaj: 8