Dizüstü Bilgisayarımın LCD İnverter Hatası Bilgisi
-
Merhabalar arkadaşlar;
DELL Inspiron 1520 marka dizüstü bilgisayarımın ekranı bozuldu. Bilgisayar ekranına röntgen filminden bakıyor gibi düşünün çok silik bir görüntü var.Sadece belirgin şeyleri görebiliyorsunuz.İmleci falan görme şansınız yok o derece kötü.
Soruna mükabil diagnostic programını çalıştırdım ve LCD Inverterin bozuk olduğunu öğrentim.Hata kodu:2000-0322 gibi bişey. Sordum araştırdım. Bir grup inverteri değiştirmek iyi randıman vermiyor , LCD ekran değişmeli diyor. Diğer grup gerek yok LCD inverter bir kart o değişse yeter diyor. Haliyle pek donanım bilgim olmadığından kararsız kaldım.
İş bu konu bu kararsızlığımı çözebilmek adına yardım isteği için açılmıştır. Donanımdan anlayan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ederim.Şimdiden teşekkürler.
-
Aynı bilgisayar var bende de ve aynı sorunu yaşadım ben dayanamadım bütün parçalarını çıkartıp sonra hepsini tam yerine takamadım ekran tamamen gitti o yüzden, senin yapman gereken %99 olarak şöyle. Nette satılan 15 lira filan gittigidiyorda, orda uygun bi inverter devresi alıp değiştirmek. Elinden geliyorsa kendin değiştir başka bişey yapmana gerek yok. 15 liralık bi masrafı var.
-
İnverter devresi değiştirmek kolay değil gibi? Ankarada yapabilecek birisi biliyormusunuz? Bana servis 180 dolar + KDV çıkardı.
-
solutionman bunu yazdı:
-----------------------------İnverter devresi değiştirmek kolay değil gibi? Ankarada yapabilecek birisi biliyormusunuz? Bana servis 180 dolar + KDV çıkardı.
-----------------------------devreyi alın değiştirelim :)
-
PM den ulaş adres veriim git bizim arkadşlar halleder ne gerekirse
-
Bende zor diye düşündüm en başta ama eline tornavidayı alınca gayet rahat oluyor çok teknik bi iş değil soketleri filan belli zatenn
=) eli yatkın bi arkadaşın varsa devreyi al ona götür 15 dk sürmez işiniz
-
elin yatkınsa inventeri değiştirebilirsin. sıkıntılı değil. ekranının silik olması sorunu ya inverterdir yada panelin floresanlarındandır. iki ihtimalin var zaten yani.
-
Bana ulas