Dizüstüne Vista Kurma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

vista kurmayı düşünüom..alet dell inspiron 6400 serisi

herneyse kafama takılan bazı sorular var dizüstlerinde recovery özelliği koyuolar bana kalırsa bosuna hdd israfı zira ben bu notebooku 120gb die aldım eve geldim actım c de 100gb bos yer var 20 gb recovery ayağına gitmiş

şimdi ben buna vista kursam bu recovery özelliği nolur?büyük bi ihtimal yalan olcak peki giden 20 gb geri gelirmi?

core 2 duo işlemci var 64 bit destekli... 64 bit vista ultimate kurmayı düşünüom mantıklımı?64 bitte driver,program uyumsuzluu vs varmı?

dell buna bi kernel yazılım kurmus mediadirect die işletim sisteminden bagımsız calısıo vista kurunca buda yalan olurmu?

wireless,bluetooth,gpu,cpu hede hödö gibi seylerde driver sorunu cıkarırmı?

son olarak vistayı korsan alacam sokakta cafelerde vs satılan..kotalı olduu için indirme sansım yok :) herneyse alcaam cd de licence key var bu yetermi cracklemek için yoksam bill amca vistamın kolpa olduunu anlıcakmı?bunun için bişi yapmam gerekirmi?

yardımı dokunana simdiden eyvallah 

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Öncelikle sendeki notebooka bakamadım özelliklerine internetim çok berbat olduğundan dolayı. Şimdi boşwer sen recoveri felan o recover dediğin sadece hddnin bölümünü FAT yada daha farklı bir dosya sistemiyle biçimlenmiş bir bölüm kurup onun üzerine kendi programı ile dosyalarını kopyalıyor bence gereksiz bişey çünkü ben daha laptop alır almaz eve getirip format attıp her tarafına şimdi babalar gibi 120gb hddim war. Eğer format atarsan sadece C bölümüne o zaman senin recovery gitmez ama vistayı kurduğunda revovery programın çalışırmı bozulurmu vista da uyum problemi çıkarır mı bilmiyorum. Vistanın temelde 2 şeye ihtiyacı wardır bol ram we shaderi yüksek olan tam 3d bir ekran kartı gerekir tabi en az 6gb de hdd alanı. Vistayı kurmak istersen sana her şekilde yardım ederim driver yazılım felan dert etme her şekilde bulunur onlar. önemli olan senin vistayı kullanıp kullanamaman istersen önce kuran bi arkadaşın bilgisayarından bak eğer kullanırım diyorsan bana msnden ulaş beraber kurarız cdsini de almana gerek yok internetin hızlı ise internetten download edebilirsin 32bit yada 64 bit farketmez ikisni de alabilirsin. pm den bana ulaş istersen.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

hoca 1gb ram core2duo 1.83ghz 256mb x1400 ekran kartı canavar gbi makina vistayı kaldırma sorunu olmaz

özelliklerine bakacaksan dell inspiron c282 

Amphetamine Logic.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    dell inspiron c282 alet güzelmiş. Ekran kartı muhtemelen g-force 7300 performansı werecektir o yüzden vistayı rahatlıkla kurabilirsin o recoveryi de salla gitsin 20gb alan ufak bişi değil ki ben 4 gb kapladığı için bile sildim yani düşün artık :) ama kurmadan önce dell'in sitesinde vista sürücülerini indir sonra özel dosyalarını felan yedekle sonra format atarsın. Herhangi bi durumda sorun olursa bana pm at yada msnden ulaş herşekilde halletmeye çalışırız deliyurek@msn.com

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

ekran kartı 7400den daha performanslı :)

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-X1400.2165.0.html

vistayı kaldırır orda problemim yok benm sorunum driver recovery hede hödö bokluk cıkarmasın 

Amphetamine Logic.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Recoveryi kaldır gitsin zaten bi işe yaramıycak vistayı kurduktan sonra ne yapcaksın ki recoveryi ? driverlerini felan bi cdye atarsın olur biter başka da bişey yok işte.

Toplam Hit: 795 Toplam Mesaj: 6