Dizüstünün Ekranını İndirince Bazen Kapanıyor Bazen Kapanmıyor
-
eskiden ekranı indirince sadece ekranı kapatıyordu power tuşuna basınca açılıyordu sistem çalışmasına devam et diyordum, geçenlerde format attım sonra değişmiş ayarlar bazen indiriyorum power ışığı açık oluyor sanki mouse oynatınca açılacak gibi ama oynatıyorum açılmıyor tuşa uzun basıp kapatıp tekrar acıyorum. ama bazen de normal şekilde oluyor, bunu tam olarak nasıl ayarlarım? güç ayarlarından ne seçmem lazım? çünkü iki kere bu lanet yüzünden oyun kayıtlarım gitti. once pes2011 master lig yapıyordum çıkmam gerekti ekranı indirdim geldiğimde oyunun save dosyası bozuldu sinirlendim fm13e basladım el alıskanlıgı yine ekran indirdim onunda save dosyası bozuldu niye bozuyor u save dosyalarını anlamış değilim gitti o kadar emeklerim :(
-
sanırım çözdüm gelişmiş ayarlardan kapak indirme uyku moduymuş, uyku moduyla hazırda bekletin farkı ne peki? ve oyun savelerini neden uyku modu? yani en son kayıttan devam ettirse neyse ama tamamen bozuyor :(
edit: çözememişim hiç birşey yapma dedim yine kapanıyor
RotKerim tarafından 22/Eki/13 23:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Uyku modunda sistemin sadece bazı parçaları düşük güçle çalıştırılır, geri kalanlar kapanır. Örneğin bellekler hafızlarındaki bilgiyi elektrik aldıkları sürece saklamaya devam eder.
Hazırda bekletme ile o an çalışan sistem bilgisi diske yazılır ve tüm parçalara giden güç kesilir. Böylece fişi çekip pili çıkarabilirsiniz. Yeniden açtığınızda sabit diskten gerekli bilgiler tekrar belleğe yazılarak kaldığınız yerden devam edersiniz.
Sizin sorununuz donanımsal olabilir. Kapak kapandığında temas eden parçaları elle temas ettirin, her seferinde ayarlandığı görevi yerine getirecek mi bakalım.