Dizüstünün Klavyesi Çalışmıyor,Nedenini Çözemedim.
-
Bilgisayarı açtım ve klavyeyi kullanamadığımı farkettim,bilgisayar Asus A 6000,yanlışlıkla klaveyeyi mi kilitledim diye düşündüm,sistem geri yükleyip bir kaç hafta önceye geri çevirdim bilgisayarı ama düzelme olmadı.Düzeltmek konusunda bilgisi olan var mı acaba?
-
hocam pili çıkar tak bi, fn+num denemişsin..
asus'un 6000 bin serisinde bu çeşit problemler yaygın nedense :S
swordfish, uyumuyorsa birşeyler söyleyebilir çoktandır el atmıyorum laptoplara :(
-
Fn yardımı ile fonksiyon tuşlarına basmayı dene
inşallah donanımsal bir azrıza değildir
-
fn ile num tuşlarına beraber bastım,işe yaramadı :-l
Pili söktüm,az bekleyip yine taktım,yine değişiklik yok.Amd-x,swordfish demiştin,yardımcı olur mu acaba?
-
su dökülmedi değil mi hocam ? birde bu asus un o serisinde benzer sıkıntıların olduğunu duymuştum. garanti devam ediyorsa uğraşma gönder. su felan dökmedin dimi üstüne yada herhangi bir sıvı ? bira ? rakı vs :D
-
interfector bunu yazdı:
-----------------------------su dökülmedi değil mi hocam ? birde bu asus un o serisinde benzer sıkıntıların olduğunu duymuştum. garanti devam ediyorsa uğraşma gönder. su felan dökmedin dimi üstüne yada herhangi bir sıvı ? bira ? rakı vs :D
-----------------------------interflactor hocam,sıvı teması olmadı,evde değilim zaten sürekli,geldim,sürpriz yaptı bana kompiter :-D ben de kardeşimin bilgisayardan yazıyorum hatta şu an :)
-
Bu arada,odaya gittim,bahsettiğim bilgisayar açıktı,siyah ekrana geçmiş,profil seçin ekranı yazıyordu ekranda,tek profil vardı,seçim için enter a basın diyordu, bastım,seçip bilgisayarı başlattı,masaüstüne geçince klavye yine çalışmıyor,nasıl iş anlamadım :-ı
-
shadowjedi bunu yazdı:
-----------------------------Bu arada,odaya gittim,bahsettiğim bilgisayar açıktı,siyah ekrana geçmiş,profil seçin ekranı yazıyordu ekranda,tek profil vardı,seçim için enter a basın diyordu, bastım,seçip bilgisayarı başlattı,masaüstüne geçince klavye yine çalışmıyor,nasıl iş anlamadım :-ı
-------------------------Restart yap
Bios ekranına geçip yön tuşlarıyla falan konrol et sonuç varsa
aygıt yöneticisi den klavyeyi etkinleştirmeyi dene güncelle falan filan de işte :)
-
benimkinde de olmuştu, tuşların kimisi çalışıyor kimisi çalışmıyordu, harfe basıyordum özel karakter çıkıyordu. garantiye yolladım klavyeyle ilgili bir çip yanmış değiştirdiler.
-
bios siyah ekranından girince escape ve ok tuşları çalışıyor.ama açılıp windowsa girince işlemiyorlar.aygıt yöneticisinden bakınca klavye de fare de görünmüyor.format çözüm olur mu beyler?
-
bios ayarlarından kalvye ve fare modlarını kontrol et, alternatif olarak harici bir klavye takıp kontrol et ama sorun 75% bios dan kapanmıştır.
Nasıl yapılacağını bilmiyorsan biosu resetle.