folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder DJI Flysafe'e Özel Lokasyon Ekletme

DJI Flysafe'e Özel Lokasyon Ekletme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir konu var. Açıkçası ulaşabildiğim dokümanların neredeyse tamamını okudum, DJI'ın FlySafe altyapısını inceledim ve farklı senaryoları test ettim. Ancak hâlâ net bir cevaba ulaşabilmiş değilim.

Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla süreç daha çok mevcut uçuş kısıtlamalarının belirli doğrulama adımları (SMS/GSM doğrulaması vb.) sonrasında kaldırılmasına odaklanıyor. Benim merak ettiğim konu ise bunun tam tersi.

Belirli koordinatlar için, özellikle DJI ekosistemindeki cihazlarda geçerli olacak şekilde kalıcı bir No Fly Zone (Geofencing) tanımlatmak mümkün mü?

Bu süreç üretici tarafında gerçekten işletilebiliyor mu, yoksa yalnızca belirli kamu otoritelerinin talepleri doğrultusunda mı uygulanıyor?

Bir de teknik olarak şunu merak ediyorum: Diyelim ki ilgili koordinatlar geofence kapsamına alındı. Kullanıcı DJI'ın resmi Unlock prosedürünü uygulasa, SMS/GSM doğrulamasını tamamlasa veya hesabını doğrulasa bile uçuş yine de tamamen engellenebiliyor mu? Yoksa tüm geofence bölgeleri belirli şartlarda kaldırılabilir şekilde mi tasarlanmış?

Bu konuda doğrudan DJI ile yazışmış, FlySafe ekibiyle süreç yürütmüş veya üretici tarafındaki işleyişe hâkim olan biri varsa deneyimlerini paylaşmasını gerçekten isterim. İnternette bu konu hakkında çok fazla bilgi var gibi görünse de pratikte sürecin nasıl işlediğine dair tatmin edici bir kaynak bulamadım.

decameron tarafından 15/Tem/26 04:09 tarihinde düzenlenmiştir

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Ben ce moddan fcc moda gecirmek icin arastirmistim ama bir yolunu bulamadim. Adamlar sinyal cikis gucu icin bile bu kadar ciddi davraniyorlar. Telefon internetini kesmek falan ise yaramiyor. Gps den bulundugu yeri tespit edip hangi modu acmasi gerektigine karar veriyor. Ama bazi kumanda modelleri icin bu modu actigini iddaa eden servisler var. Oralarla bir gorussen belki bu konuda fikirleri vardir.

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
Toplam Hit: 135 Toplam Mesaj: 2
dji geofencing no fly zone no fly restricted