Dlephi Print

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zemin
    zemin's avatar
    Erkek
    yaw ben bitürlü yapamadım futura programı yapıyorum fatura kesicek ama memo1e yazdıklarımı yazıcıdaki A4 keğıdının istediğim yerine yazdırmam gerek mesela keğıdın ortasına sol üst köşeye v.s keğıdın istediğm yerine nasıl memodaki yazıları eklettirebilrim çünkü o fatura keğıları mabaadan geliyor mesela firme adet tutar felan o yüzden kerğıdın belirkli yerlerine ekletmem lazım memodaki yazıları yardım ederseniz sevinirim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Delphi versionunu solersen daha ii yardimci olabilirim.

3 yontem war bunun icin

en basiti richedit kontrolunun print proseduru war ama yer fln veremezsin tabi yada bi pagesetup fln koyarsin margin atilabilicek ama profosyonel olmaz.

Eger delphi 5 varsa (yada soraki versionlara extradan kurduysan) quickreport nesnelerini kullanabilirsin, benim favorim budur. ama baya bi ornek kurcalamalisin kodluk bi olay yok tamamen dogru dizmenle ilgili herseyi, ve db yollarini dogru seye dogru sekilde vemenle.

3. sü Delphi 6 dan sora cikan Rave denen daha gelismis print kontrolleri ama anladiim kadariyla bunlara ihtiacin yok.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zemin
    zemin's avatar
    Erkek

Delphi 7 kullanıyorum evet bende bişey aklıma geldi aslında edite yazanları memoya eklesek şunun gibi

Memo1.Lines.Insert kullanarak memonun belirli yerlerine yazıları eklesek sonra keğıda göre ayarlasak memoyu nassıl olur

Toplam Hit: 2018 Toplam Mesaj: 3