folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder DNA‘Da Primer İplik Hangisi Oluyor? Temel Biyolojik Bilgilere İhtiyacım Var.

DNA‘Da Primer İplik Hangisi Oluyor? Temel Biyolojik Bilgilere İhtiyacım Var.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Protein sentezi, DNA replikasyonu çalışıyorum. Biyoinformatik sınavım var. Ama çok temel konularda anlamadığım yerler var.

*Şimdi bu DNA'da primer iplik hangisi oluyor?

5' --------------------> 3'

3'---------------------> 5'

diyelim. Alttaki iplik mi? Üstteki iplik mi primer? Ve diyelim ki replikasyon oldu. 2 parça birbirini kopyaladı ve 2 ayrı dna oldu. iki dna'nında primer ipliği hangisi oluyor?

================

*m-RNA, DNA'nın primer iplikçiğinin komplementeri mi oluyor?

*t-RNA, DNA'nın seconder iplikçiğinden mi üretiliyoR?

*Mitokondriyel DNA'nın farkı ne?

*r-RNA nerede üretiliyor? Hangi DNA ipliğinin komplementeri? Ne bok yiyor bu r-rna? Yani tamam ribozmda bulunuyor proteint üretiyor felan ama sadece ismini cismini duydum işlevini çözemedim.

*Okazaki Fragmantation denen 3 nükleotidde bir ayrım olan dna ipliği replikasyonu var. Tam olarak sebebi ne bunun anlayamadım açıkçası.

Bu arada wikipedia'da felan araştırdım. Açıkçası temel biyolojiyi unutmuşum yıllardır. O yüzden gerizekalıya anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

Şimdilik sorularım bunlar. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 625 Toplam Mesaj: 1