folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Dns Girmeden İnternete Girmiyor

Dns Girmeden İnternete Girmiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

selam müridler. yaklaşık bi haftadır internet derdiyle uğraşıyorum. hatta sürekli kopma ve yavaşlık var. arıza kaydı bırakmıştım 6 gün önce ama dün gece aradığımda böyle bi kayıt yok dediler. neyse sistem üzerinde hat değerleri gayet iyi bir problem görünmüyor. 

son 3 gündür lan üzeri bağlandığımda hata veriyor. modem arayüzünde;

şu kısmı doldurmaz isem lan üzerinde internet erişimi olmuyor. modem arayüzüne bile giremiyorum. sorun gider dediğimde şöyle bi problem gösteriyor

telden wifi ile bağlanıp burayı düzenledikten sonra geliyor internet makineye. bu problem ne kaynaklı olabilir ? modemde fiziksel sorun olabilir mi ? eğer öyle ise görüşeyim değişim istiyeyim modeme.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

bende kendi sorunumu yazayım da bilen çıkarsa diye ;)

işyerimde ttnet kullanıyorum.

akşam saat 18.00  sonrası saat 23.00 a kadar dns değiştirsem de nete girmiyor sürünüyor. google bile açılmıyor.

arıza kaydı oluşturdum gelip hat değerlerine kablolara baktılar. hiçbir sorun yok dedi.

başka cihazlardan kablolu/kablosuz bağlantı deniyorum fark eden bir şey yok.

ancak ttneti her akşam düzenli olarak ayarlayıp hattı resetlemesini söylüyorum ve sorun şak diye saniyesinde geçiyor.

ne olabilir sıkıntı

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

modemi başlangıç ayarlarına döndürmeyi dene fiziksel butondan. 

Bir de bunu her gün yapıyor musun yoksa bir kere yaptın da içine mi sinmedi? 

DNS sunucu adresi olarak verdiğin adresler modemin kendi adresi? bu şekilde internete ulaşabildiğinden emin misin? 

Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

Türk telekomun dns adreslerini veya global google comodo gibi servislerin adreslerini denedinmi ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

Modem in firmware güncelle 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

modemi başlangıç ayarlarına döndürmeyi dene fiziksel butondan. 

Bir de bunu her gün yapıyor musun yoksa bir kere yaptın da içine mi sinmedi? 

DNS sunucu adresi olarak verdiğin adresler modemin kendi adresi? bu şekilde internete ulaşabildiğinden emin misin? 

modem her kapanıp açıldığında aynı olay oluyor. reset attım bi kaç defa. zaten ayarın olayını çözemedim ve niye modem kapanıp açıldığında başa sarıyor.

modemin bildiğim update olayı yok dh'de detaylı konusu vardı bulamamışlardı sanırım. modem bozuk demekten başka bişey gelmiyor aklıma -_-

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Erkek

bende xp pc ye format atayım diye taktım pc yi baktım internet  normalinden 2 kat daha hızlı anlamadım ben bu ttneti

Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

195 175 39 49

195 175 39 50

modem dns olarak bunları versin yada manuel olarak ver makinelere tek tek...

bu aralar kendi dns i ile bile çalışmıyor mübarek yahova telekom... misal 195 175 39 39 la giremeyebiliyor veya 195 175 39 40 la bir gün giriyor bir gün girmiyor; üsttekiler de ttnete ait sıkıntı vermedi genius zımbırtısının sürekli ekranda belirmesi dışında.

RETRET tarafından 21/Mar/17 00:08 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

aynı sorunu bende yaşadım Allah sabır versin en son ttnet müşteri hizmetleriyle kavga ettik dns kullanarak kullandım bi süre sonra düzeldi kendi kendine.

http://www.tahribat.com/forum/dns-degistirdigim-zaman-internete-giriyor-otomati-220966

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    Aytekinet bunu yazdı

aynı sorunu bende yaşadım Allah sabır versin en son ttnet müşteri hizmetleriyle kavga ettik dns kullanarak kullandım bi süre sonra düzeldi kendi kendine.

http://www.tahribat.com/forum/dns-degistirdigim-zaman-internete-giriyor-otomati-220966

O zaman beklemeye geceyim. Benim superonline ama vdsl oldugu icin yine ttnet bokuna cikiyor.

Modem gozumde kara oldu. Direk degistirin dersem yaparlar mi yoksa farkli bi gerekce mi sunmak lazim ?