DNS, Linux Server, Domain Hk. Yardim?
-
Iyi aksamlar muritler, nasilsiniz eyisiniz?
Info :
# Turnkey Lamp server
# DNS Bind
# Wembin(Web yonetim paneli)
# goddady den alinmis domain
en dip not: sunucu evde(eski pc :/)
Simdi beyler olay sudurki 2 gundur domain ismini sunucuma yonlendirmeye calisiyorum ancak NS, dns felan filan ayarlarini birturlu yapamadim. kisacasi beyin amciklamasi geciriyorum?
Konu hakkinda tecrubeli emmilerimiz varsa yardimci olabilirmi acep?
-
öncelikle sabitip'in var mı?
yapman gereken şeyler sırasıyla router'ından dns sorgularının geldigi portu sunucuya yönlendirmen,godaddy'den ns1 ve ns2 diye iki adet subdomain acıp bunları senin sabip ipne yönlendirmen daha sonra bind'a klasik nameserver tanımlasını yapman yeterli.
-
sabit ip var, godadyden ns acip yonlendirmeyid yapdik ancak suncudaki dns-bind olayini cozemedim.
-
bilmiyorum hangi dagıtımı kullanıyorsun ama bind'ın oldugu dosyaya domainadi.db gibi bir dosya yarat içeriginide aşagıdaki formata uygun doldur.Named.conf diye bir dosya var onun içerigini degiştir(googleda bulursun nasıl yapıcagını) biticek.
// replace example.com with your domain name. do not forget the . after the domain name! // Also, replace ns1 with the name of your DNS server example.com. IN SOA ns1.example.com. admin.example.com. ( // Do not modify the following lines! 2006081401 28800 3600 604800 38400 ) // Replace the following line as necessary: // ns1 = DNS Server name // mta = mail server name // example.com = domain name example.com. IN NS ns1.example.com. example.com. IN MX 10 mta.example.com. // Replace the IP address with the right IP addresses. www IN A 192.168.0.2 mta IN A 192.168.0.3 ns1 IN A 192.168.0.1