Dns Sunucuları Hakkında Yardım?
-
merhabalar,
bu tarz işlerden hep nefret etmişimdir ama mecburen kavramak zorundayım bir iş için. normalde goddady'den domain alıyorum zone editor'den de kayıtlarımı giriyorum ama şimdi başka yerlerden alınmış domainleri de kendi sunucuma yönlendirip zone kayıtlarını değiştirebilmem gerekiyor.
şöyle ki; adam atıyorum domainini nic.tr'den almış, adama nameserser adreseleri vereceğim o kendi panelinden girecek. sonrasında o nameserverlar benim sunucuma işaret edecek aynı zamanda cname kayıtlarını da değiştirebiliyor olacağım.
linux kullanıyorum, bind9'u kurdum nameserver'ları ns1.domain.com ns2.domain.com şeklinde ayarladım, lakin ben domain.com'u godaddy'den almıştım. godaddy'den kendi sunucuma nasıl işaret ettireceğim bunu? ns1 subdomainini a record'unu değiştirsem olmuyor heralde?
godaddy'nin panelinde hostname oluşturma olayını keşfettim, kendi nameserver'larını kullanırsak ip'ye point eden hostname'ler oluşturabiliyormuşuz sanırım. ama bunda da nasıl cname kayıtlarını ayarlayacağım onu bilmiyorum.
kendi sunucuma dns server kurma taraftarı değilim pek çünkü pek anlamıyorum bu işlerden, goddady'de bunu yapabilir miyim yapabilirsem nasıl yaparım?