Doğan Cüceloğlu Televizyonda :)
-
Doğan Cüceloğlu

Değerli okurlarım, dikkatinizi çekmiştir, televizyon programı konusunda bir açıklama yapmadık bir süre sessiz kaldık.
Sponsorluğumu yapmak isteyen kurum ile yayın yapacak olan tv kanalı arasında bir anlaşmazlık oldu; o nedenle kontratı imzalayamadılar ve daha önce konuşulanlar geçersiz oldu. Bu sitede televizyon programıyla ilgili yaptığımız duyurular önceki sözel anlaşmalara dayanıyordu; iki kurum anlaşamayınca onlar da gerçekleşemedi.
Peki, bu durumu neden bildirmedik?
Çünkü yeni bir girişim içine girdik. Yapacağım bir televizyon programının gerçekten gerekli ve yararlı olduğuna inanmıştım. Destek verecek başka bir kurum bularak başka bir kanalda girişimde bulunmak istedim. Bu girişimimizden bir sonuç alıncaya kadar beklemek istedim. Şimdi sonuç almış durumdayız ve bu yazıyı yazıyorum.
Final Dergisi’nin desteği ile “Doğan Cüceloğlu ile İnsan İnsana” adlı programımız TV8’de yayına 1 Mart Cumartesi günü girecek. Program Cumartesi günleri sabah saat 9:30 – 10:45 arasında yayınlanacak.
“Doğan Cüceloğlu ile İnsan İnsana” programında gençlerle sohbet edeceğim.
Hangi konularda?
İlişki kurma, sevme sevilme, nişanlanma, evlenme, meslek seçme, kimlerle dost olacağına karar verme gibi yaşamın değişik alanlarından konular seçeceğiz.
Ayrıca değişik konuklar davet edeceğim. Kimi sanat alanında, kimi iş alanında başarılarıyla tanıdıklarınız olacak. Kimileri henüz tanımadığınız ama tanımak isteyeceğiniz ‘gizli kahraman’larımız.
Ne demek ‘gizli kahraman?’
Yaşamını öğrencilerine adamış bir öğretmen. Tek başına üç çocuğunu büyütmüş bir anne. Çocuklarına hakkıyla annelik yapabilmek için mesleğinin en verimli yıllarında ‘ev hanımı’ olmayı seçmiş başarılı meslek kadını. Komşu çocuklarının başarısı için kolları sıvamış, gönüllü olmuş bir emekli.
Konuk olarak kayınvalideler, kayınpederler gelecek. Yeni baba olmuş, yeni anne olmuş ne yapacağını henüz tam bilemeyen kaygılı insanlar gelecek.
Boşanmayı düşünenler, boşanmayı düşünmüş sonra vazgeçmiş olanlar gelecek.
Bu konuklar gençlerle yaşamı konuşacaklar.
Programa konuk olarak katılmak isteyen düşünsel yaşamı canlı, olayları gözlemleyen, sorgulayan, irdeleyen, kitap okuyan, okuduğunu sorgulayan ve düşündüklerini paylaşmak isteyen öğrenciler, genç öğretmenler, genç anneler, babalar bana yazsınlar. Herkesi programa almam olanaksız olur, ama mümkün olduğu kadar değişik düşünceleri ve yaklaşımları temsil eden kişileri “sohbet grubu”nda toplamak istiyorum.
Ayrıca “Doğan Cüceloğlu ile İnsan İnsana” adlı programda konuşulmasını istediğiniz konularla ilgili düşüncelerinizi, önerilerinizi de bekliyorum.
Sizden bir ricam daha var. Bu televizyon programını lütfen tüm arkadaşlarınıza haber verin. Sizin e-posta adres defterinizdeki herkes programın gününü ve saatini öğrensin. Haber verdiğiniz arkadaşlardan rica edin, onlar da kendi arkadaşlarına haber versin.
Türkiye’nin aydınlık geleceğine hizmet etmek üzere işbirliği yapıyoruz; elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız.
Bu bilinç içinde hepimize başarılar diliyorum.
Doğan Cüceloğlu (10.02.2007)