Dogu Bosphorus <<< Rap Grubu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hakkında

Dogu Bosphorus grubu uskudar cengelkoyde ıkamet eden 3 arkadaşın (Mizakey,Prof ve Milyonant) 2005 yılı
    ekım ayında kurdukları bır gruptur.Grup ılk olarak çok garıp bir piyasa adlı demo ep lerını cıkarmıslar
    ve sadece kendı cevrelerıne dınletmıslerdır.Daha sonra kendı ımkanlarıyla bır home studyo kurup
    bu studyoya ‘SOUND CLINIC RECORDZ’adını vermısler ve 2006 yılı basında ‘cengelkoy mudafaa’ adlı eplerını
    yayınlamıslardır.Gerek beat gerek mıx konusunda kendılerını gelıstıren grup hıc bır destek olmadan
    yoluna devam edıp kendılerını undergroundda ılk tanıtıcı albumlerı ‘Uskudarın sultanları’ ep ıle bır
    çok kesıme ulasmıstır.Bu albumlerden sonra yaptıkları sarkılarda melankolı tracklerın daha çok ılgı
    gormesını farkeden grup 4.albumlerı ‘Zor Sual’ ıle tamamen pesımıst tarza donmusler ve bu yonde calısma
    lara devam etmıslerdır.Bu sırada askerde olan mılyonantın ıkız kardesı Makber Natsuda askerlıgını bıtı
    rıp gruba dahıl olmustur.2007 yılı yazında daha once albumlerıne ft lerıyle eslık eden hollanda roterdam
    dan shıvanın ıstanbul seyhatınde grup ıle gecırdıgı 4 ay sure ıcınde gruba dahıl olmus ve
    etkısı hala devam eden 25 tracklık lp lerı ‘Ruh Hastası’albumlerı 2008 yılı basında cıkmıstır bu albumde
    buyuk basarı elde eden grup bır çok kesımın begenısını toplamıs ve underground melankolı muzıkte en
    ıyıler arasına gırmeyı basarmıstır.kendı albumlerı yanı sıra turkıye ve avrupadan bır çok mc nın albüm
    lerıne eslık etmısler destek olmuslardır.Kımseden yardım ıstemeyerek bu kadar yukselen bu grup
    ‘Sound clınıc recordz’olusumunda bazı mc lere destek olmaya devam etmektedır.Grubun sadece 1 hedefı
    var bu hedef için çalışmalarını surdurmekteler.

Yeni keşfettim bu grubu.Adamları dinledim harbiden de güzel şarkıları var .Özellikle  "Sen vardın" adlı parçalarını tavsiye ediyorum. Biraz gangsta biraz melankolia takılıyorlar ama şahsen beğendim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Sitelerini yazmayı unutmuşum www.dogubosphorus.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    rap den anlasaydım güzel yorumlarım olabilirdi bea dayı oğlu..:P

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Aslında dinlemden youm yapmak olmaxda bu tip elemanların tarzı belli..Yanyana konmuş kelimleri hızlı söyleme sanatı rap bunlar için o yüzden pek takmamak lazım.

belki iyi paröçaları vardır ama tek şiirlik şairde olmaz unutmamak lazım ..Tek şiirlik değillerse biz ilerde zaten tanırız

Konumu silenlere inat kürdüm
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek
    takip ettiğim bir grup güzel i$ler çıkartıyorlar.

less than one, more than zero.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    MinervaL bunu yazdı:
    -----------------------------

-----------------------------

Bu adamlar için işte o kalıplaşmış düşünceyi sölemek cok doğru değil.Yanyana konmuş kelimeleri hızlı söleme diye birşey yok bence bunlarda.Cok savunmayacağım süper değiller ama beğendim ben. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    :D bosverin siz beni takip edin :D yakında manyag albümve parcalarla geliyoz :d

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Sagopa Kajmer'e yakınlığıyla bilinen bir grup özellikle Sansar Salvo nun Paranı Verdim adlı şarkısının çıkarma nedenlerinden biri.Sansar Salvonun yaptığı açıklamaya göre galiba Sagopa Kajmer iğneliyici sözleri Dogu Bosphorus a söletmiş.Ben öyle duydum..
Toplam Hit: 1369 Toplam Mesaj: 8