Doğu Turu
-
Selamlar, biraz izin alıp bayramla birleştirdim, antalya çıkışlı, nevşehir, adana, antep, urfa, maraş, mardin, kars tan trenle ankara tek başıma geziye çıkacağım. Kapadokya bölgesini görmedim 2 gün ordayım, sabahına adana da ciğer show sonra antep sonra urfa mardin ve karsa kadar gidip döneceğim. Bu gezi gastronomi ağırlıklı olacak, yemeden dönme dediğiniz yemekler ve mekanlar var mı ? Sıcaklığın farkındayım önlemimi aldım. Yapılması gereken ve yenilmesi gereken gezilmesi gereken ne varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.
-
Şortla gezme herkes garip garip bakar oralarda
-
nevsehir de "unlu" ayagina testi kebabi ye diyecekler , hic gerek yok.
adanada da bol bol kebap ye, adanalilar gelip mekan onerirler zaten, hepsini gez.
listenin tumunu gezmis gormus ve bol bol yemis bi adam olarak senin yerinde olsam, sadece adanaya gider 10 gun sabah ogle aksam kebap ciger salgam yerim. -
Ben kendi listemi buraya bırakayim sen bir buralara bak hocam. Oralarda yasayan arkadaslar daha iyi tavsiyeler verrbilirler. Ancak buralari begenmistim ben.
Nevşehir-ürgüp/gorgoli restoran
Adana-seyhan/iştah kebap
Antep/herhangi bir yer
Urfa/culcuoğlu pastirmali pide-hal içi altın şiş kebapta sade kebap-cigerci aziz usta/ciger
Mardin-leyli restoran yoresel meze tepsisi ve sembusek/midyat kafros pizza
Otelci tarafından 07/Haz/24 22:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Enquinx35 bunu yazdı
bi de deveye biniyorlar dikkat et hocam.
-
Kreyzi bunu yazdıEnquinx35 bunu yazdı
bi de deveye biniyorlar dikkat et hocam.
Yanında su götür çölde bulamazsın.
-
Kars'a geldim 1 haftadır burdayım havalar dehşet güzel sokaklar tıklım tıklım arada bir yağmur geliyor serinletiyor çok hoş oluyor. yarın Mardin'e gidip orda 1 hafta kalacağım Mardinde akraba çok olduğu için dışarıda meşhur mekanlarda yeme fırsatım çok olmadı ama kafroya gittim güzeldi yukarda bi hocamda tavsiye etmiş zaten ayrıca Mardin'de serinlik arıyorsan Nusaybin ile Midyat arasındaki beyaz su denilen bölgeye gidersin çok lokantalar var orda, Lara restoran a gidiyoruz hep akraba diye ama memnunuz büyük ihtimal gidersen sende öyle kalırsın. Ben ondan sonra şırnağa gidiyorum bence sınırın Mardin'de olsun daha doğusunda bu mevsimde çok zor olur iyi seyahatler
-
Mardin'de eski mardin, Deyrülzarafan Kilisesi (şarap seviyorsan Süryani şarabı alabilirsin, bunlar bir tık fabrikasyon. Elle yapılanlar için farklı bir yer söyleyebilirim. Adamla azıcık muhabbet et 1 şişeyi oturur beraber içersiniz öyle tatlı bir adam :) ) Kasımiye medresesi, zincirli medrese ) midyata gidersen konuk evi, Kafro pizzaya gidebilirsin her giden mutlaka uğrar. ( ileride izla pizza vardı galiba aynı mantıkta bir yer.) Midyata gitmişken Mor gabriel manastırına da uğra bence çok tatlı insanlar var. Dara antik kenti var. Mutlaka tura gelenlerin rehberleri olur onları takip et. Orada mahzenler falan var. Daraya giderken kahverengi tabelaları takip et hepsine gir. Yakınlarda Hasankeyf var ama eski tadı yok. Eğer önce midyata sonra mardine gidersen batman tarafı (hasankeyf) ters kalır. Nusaybinde kaçakçılar çarşısı (nam-ı diğer xiomi çarşısı ) var ama eski tadı yok. İnternet çıktı kaçakçılık bozuldu. İnternet fiyatları çoğu ürün. Stanley ürün sormuştuk bimde daha ucuzdu.
Yukarıda beyaz su yazan arkadaşlar var. Orayı unutmuşum gidersin güzeldir ama fahiş fiyatlar yüzünden pek kimse gitmiyordu en son. O sıcakta buz gibi nehrin yanında oturuyorsun.
Aklıma gelirse düzenlerim. İyi gezmeler.
livane tarafından 08/Haz/24 01:59 tarihinde düzenlenmiştir -
IvC bunu yazdı
Selamlar, biraz izin alıp bayramla birleştirdim, antalya çıkışlı, nevşehir, adana, antep, urfa, maraş, mardin, kars tan trenle ankara tek başıma geziye çıkacağım. Kapadokya bölgesini görmedim 2 gün ordayım, sabahına adana da ciğer show sonra antep sonra urfa mardin ve karsa kadar gidip döneceğim. Bu gezi gastronomi ağırlıklı olacak, yemeden dönme dediğiniz yemekler ve mekanlar var mı ? Sıcaklığın farkındayım önlemimi aldım. Yapılması gereken ve yenilmesi gereken gezilmesi gereken ne varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.
Mardin kaburga dolması ve mavi badem şekeri, gerisi boş