Dokunmatik Ekran Neden Kalemle Çalışmaz
-
ideosx5 cihazım var. sadece(!) parmakla calısıyor. rezistif değil. bunun kalemı yokmu neden kalemın arkasındakı sılgıyle basamıyorum.
-
iphone gibi vucud ısısına duyarlıysa ne yazık ki parmakla kullanıcaksın paşam. ama elbet alternatif çözümü vardır
-
bazı ekranlar basınç olayı ile çalışıyor. bunlara ne ile bassan çalışır. bazıları da organik dokunuşları algılama özelliğine sahip vücuttaki elektrik yükü sayesinde. teknik açıklamayı bilen arkadaşlar yapar sanırım. benim bilgim bu kadarla sınırlı.
-
Kesin yazi yazamiyorsun hocam kapasitif ekranlar icinde kalemler var onlardan bul ama bence parmaklrnla kullanmaya alis ben bile birkac saatte dik konumda qwerty klavyede iki bas parmagimi kullanarak yazmayi cozdum ve bayaaa bir hizlandim
-
Rezistif ekranlar kalemle kullanilabilir. Kapasitif ekranlar isi ile degil dokunmatik paneldeki elektriksel alaninin insan vucudunun direncsel degerinin dokundugu yerdeki alani degistirmesine gore calisir. Multi touch bu elektriksel alan degisimleri sayesinde calisabiliyor.
-
kapasitif ekranı tek gecerim...rezitif ekranın tek numarası elindeki eldivenle felan çalışması...
-
ayri kalemleri var tamami iletken olan, diye biliyorum ki kut uclu bir iletkenle test edebilirsin bunu; ben denedim calisiyor, cihazim dell streak 5.
-
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------
ayri kalemleri var tamami iletken olan, diye biliyorum ki kut uclu bir iletkenle test edebilirsin bunu; ben denedim calisiyor, cihazim dell streak 5.
----------------------------- -
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
Rezistif ekranlar kalemle kullanilabilir. Kapasitif ekranlar isi ile degil dokunmatik paneldeki elektriksel alaninin insan vucudunun direncsel degerinin dokundugu yerdeki alani degistirmesine gore calisir. Multi touch bu elektriksel alan degisimleri sayesinde calisabiliyor.
----------------------------- -
yeşil faber kastel imin arkasındaki silgiyle çalışmayacak anladım... ne teknolojiymiş...