folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dolandırıcılığa Yepyni Bir Boyut

Dolandırıcılığa Yepyni Bir Boyut

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Merhabalar, başımdan az önce geçen dolandırılmaya çalışma hikayesini anlatayım. Ne idüğü belirsiz bir radyoda ne idüğü belirsiz bir yarışma yapıldı. Herşey gerçeğe çok uygun görünüyordu. Soru yepyeni aldığınız ve depo'su dolu bir araba çalışmıyor, neden idi. Cevabı elbette "depo SU dolu olduğu için"

Hemen kardeşim cevabı bulup numarayı aradı, ve telefondaki tabire göre "piyasa değeri bir buçuk MİLYAR olan bir galaxy s4" kazandı. Sevindi falan, ben uyuyordum o sırada arabada. (Yolculuk halinde oluyor olay).

Sese uyandım falan sonra hangi radyo hangi program dedim kimse bilmiyor. Olay neymiş dedim anlattılar, kargoyla gelecekmiş, telefon orjinalmiş, yalnızca kargodan alırken 168 liralık özel bilmemne vergisi ödenecekmiş. E iyi güzel dedim. Numarayı internette araştırdım bişey çıkmadı, telefon ettim bir çağrı merkezi çıktı. Bekledim operatör bağlandı. Böyle böyle yarışma için aradım dedim. Cevabınız ? Dedi depo su dolu olduğu içindir dedim. Aynı cümle bana kuruldu "tebrikler piyasa değeri bir buçuk MİLYOR olan galaxy s4 kazandınız kapıda sadece vergisi olan 168 lirayı ödeyceksiniz" oleey çok sevindim gibi cümleler eşliğinde bozuntuya vermedim hiç. Daha sonra nereden kazandığımı sordum, radyodan dedi. Hangi radyodan diyorum radyodan diyor. Sonunda avrasya radyo şeklinde bir isim uydurdu veya ağzından kaçırdı. Peki dedim siz kimsiniz, hangi firmadan kazandım dedim çat suratıma kapandı telefon. 

İnsanlara içinden ne çıkacağı belli olmayan bir kargo yolluyorlar, 150 lirasını cep 18 lirasını kargo gideri olarak harcıyorlar, ve günde belki yüzlerce bu şekil satış yapıyorlar. İçinden telefonun çakmasının dahi çıkmayacağına eminim. Sizden ricam şimdi 0212 925 27 05 numarasını arayıp "yarışma için aramıştım az önce radyoda duydum" deyip size doğru cevap sorulunca "depoda su dolu olduğu için/depo su dolu diye" gibi cevaplar vererek sizler de kazanın(!) ve sonrasında hiç bozuntuya vermeden adresinizi veya rastgele bir adres verin. Kendi adresinizi verir kargo geldiğinde geri yollarsanız daha eğelnceli olur ama rastgele bir isim ve adresle de bunu yaparak en azından dolandırıcıları dolandırmış olabilirsiniz. Kargo ücretini çatır çatır ödesinler, şerefsizlerin burnundan gelsin. 

Numara : 0212 925 27 05

Cevap : arabanın deposunda yakıt yerine su var

Teşekkürler :-) 

(konuyu gizlemiyorum numara google aramalarında çıksın diye - 02129252705 )

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Yenimi fark ettin :)

2 Yıldır aynı muhabbet dönüyor, radyo imparator, radyo buca benzeri radyolarda bu tür salak yarışmalar yapılıyor.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bu dolandırıcılara inanan arkadaşlarınız varsa gidin ona sıkı sıkı sarılın ve içindeki saflığı hissedin. Ona evinizi, paranızı gönül rahatlığıyla teslim edebilirsiniz.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bolu_beyi
    bolu_beyi's avatar
    Erkek

Hergün on'larcası ile uğrasıyorum. Kargo parası hiç birşey bunlara atıyorum günde 100 adet yolluyorlar 1 adet satılsın kargo parası çıkıyor. Eğer bir zarar vermek istiyorsanız bilinçlendirmemiz gerekiyor. ( Örneğin web tekno gibi : http://www.youtube.com/watch?v=etHbCQ3N5go ) isteyene hangi firma olduğunu merkezini numarasını adresini vs tüm bilgilerini sağlarım. Yeter ki amcalarımız teyzelerimiz bir umutla alıp sonra biriktirdiği 2 kuruşuda bunlara kaptırmasın.

by : bolu beyi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

teknolojiye atarlanan adam dava yedi bu tip videolar yüzünden. Concord diye bi dandik marka markamıza zarar veriyor diye dava açıp Youtube'tan sildirmiş videoyu. Aha silinen video :

http://www.youtube.com/watch?v=8J0TKGNrbUw

Bu arada firma yetkileleride az uyanık değil. Tabletin sim kart takılabilme özelliğini gizleyip vergilerde kurtuluyor. Maliye yakında öper.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek

bole bir yerde 3 ay calısmıştım.cok fena olaylar dönüyo :)

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    tranceport bunu yazdı

bole bir yerde 3 ay calısmıştım.cok fena olaylar dönüyo :)

çok ilginç. Anlatsana biraz?

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek

hocam genelde mevzu su sekilde dönüyor.tv kanalları reklamı basıyo sürekli gece gündüz galakxy die asla samsung demiyolar.radyoda felanda performans hapları felan..
    sonra bu dataları cagrı merkezlerine satıyolar.cagrı merkezleride o numaraları arayıp ürünün teslim alınmasını saglıyolar.naylon faturasından tut çakma telefonlara kadar. en sonda Ixperia  die bi turk markası var onu veriyolardı firuzköyde fabrikası var die biliyorum.ama genelde çin malı telefonlara Imei çakıp gönderiyolar.bu teknik kısmı perpada yapıyolardı.

herneyse Türkiyenin heryerine satış yapıldıgından genelde bilinçsiz tüketiciler satın alıyor.telefon bozuk cıktıgında ya teknik servise göndertip (paralı tamiri) yada müşteri karşısında hiç bir muhattap bulamıyor.bazende kargodan camı kırık gidiyordu onu tekrar değiştiriyoduk.Bu Ixperia larda sıkıntı yok polis baskınlarında birşey cıkmıyo.çin malı telefonlara ceza kesiliyo.bu işi cok iyi kıvırıyo millet.enson polis baskınında bir cuval kargo posetini caktırmadan dısarı cıkarttım.maliye felan baskınlarında hiç birsey cıkmıyor.bu insanlar bu işi cok rahat yapıyolar.

Tüketici hakem heyeti kesin çözüm.eger şikayette bulunursan büyük ihtimal lehine karar çıkar.paranı geri alabilirsin.ödemezlerse icraya bile verebilirsin cagrı merkezini.

birkere numaranı verdinmi sürekli ararlar seni :))

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
Toplam Hit: 2889 Toplam Mesaj: 8