folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Domain Adı Sıkıntısı

Domain Adı Sıkıntısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omrcyln
    omrcyln's avatar
    Erkek

Selamunaleyküm müritler.

Benim sormak istediğim bir soru var.Yardımcı olan olamayan herkese şimdiden teşekkürler.Bir XYZ adlı şirket var daha önceden xyz.com uzantılı domaini almış fakat süresi dolduğunda uzatmamış bu xyz.com adlı domainde baya bir süre önce başkası tarafından alınmış ve domain her seferinde güncelleniyor.Diyeceğim o ki XYZ adlı şirket kendi adına ait olan domaini kendi himayesi altına alabilir mi? Alabilirse nasıl bir yol izlemesi gerekir? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Yanlış hatırlamıyorsam Tp-link domainleri de bu şekilde başkası tarafından alınmıştı. Geri almak için domaini elinde bulunduran kişinin istediği ücreti vermek zorundasın başka türlü alamazsın.

Şafak 1152!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

domainde ilk gelen alır kuralı var, domain düşmüş  ve bundan sonraki süreçte bir başkası satın almışsa yapacak birşey yok.

Lakin google, apple gibi kamuya mal olmuş domainlerde işleyiş biraz faklı oluyor. Mahkeme domaini alan kişinin art niyet ile aldığını para veya bir bedel menfaati vb. konularda domainin geri verilmesi kararı verebiliyor.

örneğin benim aaa.com diye domaim var, süresi bitince alıp bana satmaya kalktığında, mahkeme domaini elinden alabiliyor.

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek
    MuTReFT bunu yazdı

domainde ilk gelen alır kuralı var, domain düşmüş  ve bundan sonraki süreçte bir başkası satın almışsa yapacak birşey yok.

Lakin google, apple gibi kamuya mal olmuş domainlerde işleyiş biraz faklı oluyor. Mahkeme domaini alan kişinin art niyet ile aldığını para veya bir bedel menfaati vb. konularda domainin geri verilmesi kararı verebiliyor.

örneğin benim aaa.com diye domaim var, süresi bitince alıp bana satmaya kalktığında, mahkeme domaini elinden alabiliyor.

Marka karalaması yapmadığı sürece .com uzantılı domain bu şekilde alınamıyor diye biliyorum.

Titanyumun gücü adına!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Alamaz.

yawuz tarafından 12/Ağu/16 16:42 tarihinde düzenlenmiştir

tahribat.com a can feda
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

Alamaz diye birşey yok olur.

Nasılmı alır örnek adamın marka tescilde (düyada)tanımmış markası varsa alır. 

Misal tahribat.com adında biri marka alsın tüm dünyada yaygınlşasın ve bu kişi türkiyede faalsa mahkeme kararı ile alınabiliyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı

Misal tahribat.com adında biri marka alsın tüm dünyada yaygınlşasın ve bu kişi türkiyede faalsa mahkeme kararı ile alınabiliyor.

öyle her marka tescili olan alır diye birşey yok domaini alabilmek gidip adliyeye dava açamazsın domaini alabilmek için wipo ya dava açman lazım ki bayaa külfetli davalardır.Bu dava da kesin çözüm değildir (bakınız:kanald.com dava açtılar fakat kazanamadılar) Kısacası domainde özünde ilk gelen alır prensibi vardır.Olay uzar da wipo ya giderse wipo da uluslararası marka tescil tarihine domainin tescil tarihine bakar.Bazı durumlarda ise boşta duran ya da park edilmiş domainlerde wipo hakemleri  marka sahipleri lehine karar verebiliyor.

Ekleme:Domaini Türkiye'den bir domain firmasında barındırmamak tamamen Türk mahkemelerini hükümsüz kılar buluda belirteyim dedim

trooper tarafından 12/Ağu/16 17:07 tarihinde düzenlenmiştir

ZzZzZzZ...!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı

Örnek göster biz de bilgilenelim. 

tahribat.com a can feda
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    yawuz bunu yazdı
    frekaze bunu yazdı

Örnek göster biz de bilgilenelim. 

arkadaşın yerine ben cevap vereyim olumsuz sonuç yukarda göstermiştim domain devri ile sonuçlanan bir kaç dava da şunlar

koc.com WIPO dava sonucu LINK

ligtvizle.net skfrulman.com 

edit:imla

trooper tarafından 12/Ağu/16 17:48 tarihinde düzenlenmiştir

ZzZzZzZ...!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omrcyln
    omrcyln's avatar
    Erkek

Söyledikleriniz üzdü :) Hepinize teşekkür ediyorum

Toplam Hit: 1155 Toplam Mesaj: 10
#domain