Domain Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler.
-
Mesela biizim için önemli olan bir yada iki kelimelik bir domain alacağız.( ticari amaçlı, ürün satışı v.s için )
İlk seçimimiz tabiki com uzantılı olur
Fakat bu domain başkası tarafından alındıysa ve bizimde alternatifler üretmemiz gerekiyorsa....
Örnek
Anahtar kelimelerimiz şunlar olsun
cep telefonu
www.cep-telefonu.com
yada
www.ceptelefonu.net
com uzantılı adresi alıp " - " kullanırmısınız ?
yoksa " - " işareti kullanmadan net uzantılı olanımı alırsınız
Yada diğer konu hakkında bildiğiniz ipuçları varsa onlarıda söyleyin öğrenelim..
-
Ben "-" işaretini kullanmadan direk net e yönelirdim..
evet com bi alışkanlık yada daha fazla kullanım üstünlüğüne sahip ama googlede bi arama yaparken ilk olarak genelde domain ismine göre geliyo hani içerik keyword tamamlandıysa güzelce domainde kapan giriyo olaya :)
O yüzden *+(^/%()^+/% gibi şeyler kullanıcağıma cuk diye sağlam bi domain adı bulur com net org dan birini alırım
Org net com felan artık en çok kullanılan uzantılardan en azından büyüğününde küçüğününde bu uzantılara bi kulak aşinalığı var
Ama diğer uzantıları istemezdim bu arada..
-
Kesin olmamakla birlikte "-" boşluk olarak geçiyor diye biliyorum. Ve kişisel görüşüm .net domain daha çekici.
-
.com şuan sallar vaziyette bence neti al .com u takip et ben 4 senedir takip ediyorum bi düşmedi :)))
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
-----------------------------
Kesin olmamakla birlikte "-" boşluk olarak geçiyor diye biliyorum. Ve kişisel görüşüm .net domain daha çekici.
-----------------------------Kesin olmamakla birlikte benim bildiğimde "_" boşluk olarak geçiyor :)
-
com domainler daha değerli ama kelimelerin arasına "-" koymaktansa net e yönelmek en doğurusu.
-
peki seoya etkisi varmıdır " - " işaretinin
-
"-" böylebirdomain asla almam .net daha iyi - ye rağmen