Domain Bulamamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Az önce aklıma akılda kalıcı hoş bir domain geldi. Alayım dedim dursun. Ancak domainin com uzantısı 3 sene öncesinde kaydedilmiş. Kaydeden adama bakıyorum 9909 domain kaydetmiş bununla beraber. 4 ay öncesinde sedo'ya 20 dolara koyduğum domain bile satılmazken bu adamlar bu kadar fazla domaini regleyip napıyor merak ediyorum. Bedava reg gibi bir olayları mı var acaba dedim kendime. Yoksa bi insan güzel bir mevkide 3+1 daire fiyatına bu kadar domaini ne diye reglesin ki?

Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

Domain firması olmasın , 
    yada bir hosting firmasıdır , domaini de ondan almak isteyenler olmuştur o da kendi adına reglemiştir.. 

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Erkek

evet, domain reselleri olabilir.

bu arada başlık alakasız olmuş :)

Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    UmutxTR bunu yazdı

Aynen biraz alakasız oldu ama daha uygun bir şey de aklıma gelmedi :) Şimdi baktım da adamın ismi şirket kısaltması taşıyor dediğiniz de doğru olabilir de yine de denk geldiğim bazı adamlar whois sorguladığımda mesela adam 10bin tane domain kaydetmiş alakalı alakasız sadece satış için. Bugün en kötü 7 dolardan kaydetse domaini 70bin dolar eder. O da yaklaşık 120 bin TL.  Senelik yenilemeleriyle beraber haddi hesabı olmayan bir meblağ çıkıyor ortaya. Bu adam o kadar yatırım yapıyorsa demek ki satıyor da yapıyor yatırımını. Peki bu adamlar müşterisini nereden buluyor onu anlayamıyorum.

Başlık-içerik alakasızlığının dibine vurdum biliyorum ama kısa bir örnek vermek gerekirse, atıyorum adamda xx1x.com var bunu 500 TL 'ye satıyor. bende de xx1x.net var ben buna kayıt parasına alıcı bulamıyorum. Bu işin püf noktası nedir tam olarak?

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı
    UmutxTR bunu yazdı

Aynen biraz alakasız oldu ama daha uygun bir şey de aklıma gelmedi :) Şimdi baktım da adamın ismi şirket kısaltması taşıyor dediğiniz de doğru olabilir de yine de denk geldiğim bazı adamlar whois sorguladığımda mesela adam 10bin tane domain kaydetmiş alakalı alakasız sadece satış için. Bugün en kötü 7 dolardan kaydetse domaini 70bin dolar eder. O da yaklaşık 120 bin TL.  Senelik yenilemeleriyle beraber haddi hesabı olmayan bir meblağ çıkıyor ortaya. Bu adam o kadar yatırım yapıyorsa demek ki satıyor da yapıyor yatırımını. Peki bu adamlar müşterisini nereden buluyor onu anlayamıyorum.

Başlık-içerik alakasızlığının dibine vurdum biliyorum ama kısa bir örnek vermek gerekirse, atıyorum adamda xx1x.com var bunu 500 TL 'ye satıyor. bende de xx1x.net var ben buna kayıt parasına alıcı bulamıyorum. Bu işin püf noktası nedir tam olarak?

saklıyot, sabırlı davranıyor ve doğru zamanı bekliuor. Doğru zamanı manuel olarak doğal olmayan yollarla sosyal mühendislik olarak da yapılabilir. Ve doğru isimlere yatırım yapıyor. 

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
Toplam Hit: 905 Toplam Mesaj: 5