Domain Hakları
-
Arkadaşlar merhaba. Şimdi bir ünlünün ismiyle net uzantılı domain aldım. Amacım o ünlünün isminde arama motorlarında üst sıralara çıkıp domaini satmak. Com.tr uzantı harici domainlerde gelen alır mantığıyla işlediğini biliyorum. Fakat yine sormak istedim. Bu ünlünün bu domaini elimden alabilme şansı var mı?
-
yoh :) domain iyice ünlenirse ismimi soyismimi değiştiririm :D
-
Madonna dava açıp almış aslı varsa,öyle bir şey okumuştum.
Daha bugün 2-3 muride konu ile alakalı soru sormuştum söylenene göre bir şey olmaz.
Şöyle bir şey var ama o ünlünün adına aldığın domainin içeriği de ona ait olacak haliyle,bilgilerimi izinsiz kullanıyor diye çamura yatarsa sarpa sarabilir iş.
Ünlüye bir şekilde ulaşıp domaini almak ister misiniz diye sorulması sıkıntı yaratır mı peki?Bir soru da ben sorayım muridler cevaplarsanız sevinirim :)
-
Ilk kapan alır mantığı patent olayında yemez
o ünlü ismini soyismini marka patent tescili yapmış sen onun adına web sitesi açarsan alır elinden o domaini
ama o ünlü adına açılan domainle onun yaptığı iş harici bir iş yaparsan avucunu yalar misal
kanald.com. Gibi
-
SeRDaR bunu yazdı
Ilk kapan alır mantığı patent olayında yemez
o ünlü ismini soyismini marka patent tescili yapmış sen onun adına web sitesi açarsan alır elinden o domaini
ama o ünlü adına açılan domainle onun yaptığı iş harici bir iş yaparsan avucunu yalar misal
kanald.com. Gibi
Anladım hacı sağolasın o zaman onunla alakasız şeyler paylaşacağım :D
-
google , yahoo gibi firmalar . bilmemne uzantıları degil o domaine benzer domainleri bile mahkeme emri ile alıyorlar.
aynısı ünlüler ve ticari işletmeler içinde geçerli ,
teknosa domaini alırsan isterse senden alır ama teknosa adı altında teknoloji dısı paylasım yaparsan alamaz diye biliyorum yine.
aynı kulvarda aynı adın tescil edilememesi gibi.
apple machintosh adını ilk yıllar alamamış teknoloji ile ilgili bir firma o lakabı kullandıgı için , fakat sonra steve jobs o firmayı ikna edip parasıyla isim hakkını satın almış
bunlar örnektir :D
-
ulan sitede şizofrenin biri fotoşokla domain sattım 25 bin dalıra diye bir taş attı.bütün forum şu anda domain alıp birilerine çakma derdinde
-
swordfish bunu yazdı
ulan sitede şizofrenin biri fotoşokla domain sattım 25 bin dalıra diye bir taş attı.bütün forum şu anda domain alıp birilerine çakma derdinde
adamın önceki konulara baktım , evleneceğini falan söylemiş ama kimse siklememiş. adam evlenip düğün fotoğrafını atmış.
-
PanxeR bunu yazdı
google , yahoo gibi firmalar . bilmemne uzantıları degil o domaine benzer domainleri bile mahkeme emri ile alıyorlar.
aynısı ünlüler ve ticari işletmeler içinde geçerli ,
teknosa domaini alırsan isterse senden alır ama teknosa adı altında teknoloji dısı paylasım yaparsan alamaz diye biliyorum yine.
aynı kulvarda aynı adın tescil edilememesi gibi.
apple machintosh adını ilk yıllar alamamış teknoloji ile ilgili bir firma o lakabı kullandıgı için , fakat sonra steve jobs o firmayı ikna edip parasıyla isim hakkını satın almış
bunlar örnektir :D
Google yahoo gibi firmalar bütün sektörler üzerine patentliyor isimlerini o yüzden ne açarsan aç o domaine adamların hepsinde patenti var
-
tarkan, tarkan.com için zamanında mahkeme açtı kazanamadı. avrupada bir kadının köpeğinin adıymış. satmak istememiş. mahkemeyi de kazanmıştı. sonradan nasıl aldı bilmiyorum da anlaşarak almıştır çünkü yıllarca alamadı.