Domain Silinme Ve Reg Süresi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

merhaba müşterinin hesabıyla godaddy'den domain aldım sonra telefon arayıp domaini sildirdim uzantısı .com, kendi hesabımla tekrar almak istiyorum kaç günde düşüyor bilginiz varmıdır ? Domain silindi ama henüz tekrar reglenmiyor. Telefonla aradım bilmiyorlarmış, önceden yaşayan varmıdır?

Kendim sildirdim domain düşmedi.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

yeni alınan domain yanlışlık oldu pardon bunu kapatın yenisini alıcam gibi bir olaya maruz kalamaz kurallara aykırı. ücret iadesi yaptı mı firma? yapmamışsa o domain alınmıştır ve whois sitelerinden durumuna bakabilirsin ne zaman sona erecek diye.

eski süresi biten bir domaini panelden temizletip yeniden almaya çalışıyorsan da düşen domainlerin belirli periyodları vardır. ICANN diyorki süresi bittikten 45 gün içinde yeniden uzatabilmen için sana hak tanınır bu sürede başkası alamaz, 45 gün bittikten sonraki 30 gün içinde kurtarma periyoduna girer extra ücret dahilinde kurtarabilirsin bu süreçte de kimse alamaz, daha sonra domain silinme sürecine girer bu süreçte serbestçe alınabilir (backorder ile ayrıltılmamışsa)

domainin bitiş süresini baz alacaksın. whois sitelerinden kontrol et expire süresini.

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

yeni alınan domain yanlışlık oldu pardon bunu kapatın yenisini alıcam gibi bir olaya maruz kalamaz kurallara aykırı. ücret iadesi yaptı mı firma? yapmamışsa o domain alınmıştır ve whois sitelerinden durumuna bakabilirsin ne zaman sona erecek diye.

eski süresi biten bir domaini panelden temizletip yeniden almaya çalışıyorsan da düşen domainlerin belirli periyodları vardır. ICANN diyorki süresi bittikten 45 gün içinde yeniden uzatabilmen için sana hak tanınır bu sürede başkası alamaz, 45 gün bittikten sonraki 30 gün içinde kurtarma periyoduna girer extra ücret dahilinde kurtarabilirsin bu süreçte de kimse alamaz, daha sonra domain silinme sürecine girer bu süreçte serbestçe alınabilir (backorder ile ayrıltılmamışsa)

domainin bitiş süresini baz alacaksın. whois sitelerinden kontrol et expire süresini.

hocam ücret iadesi yaptı aradım 5 iş günü içinde silinir dediler emin olamadım. Aynı gün sildirdim zaten. Diğer hesaptan almam gerekiyordu. Domaini yeni reglemiştim aynı gün sildirttim dalgınlıkla farklı hesaptan almışım diğer hesapla alıcam bu kadar. Domain statusta bu yazıyor.

Domain Status: clientDeleteProhibited https://icann.org/epp#clientDeleteProhibited
    Domain Status: clientHold https://icann.org/epp#clientHold
    Domain Status: clientRenewProhibited https://icann.org/epp#clientRenewProhibited
    Domain Status: clientTransferProhibited https://icann.org/epp#clientTransferProhibited
    Domain Status: clientUpdateProhibited https://icann.org/epp#clientUpdateProhibited

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

evet top level domainleri ilk 5 gün içinde iptal ettirmek mümkünmüş bilmiyordum iyiymiş la bu olay :B yalnız bu süreçte bekleme süresiyle ilgili birşey bulamadım henüz belirli bir süre bekleme gerekebilir.

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

evet top level domainleri ilk 5 gün içinde iptal ettirmek mümkünmüş bilmiyordum iyiymiş la bu olay :B yalnız bu süreçte bekleme süresiyle ilgili birşey bulamadım henüz belirli bir süre bekleme gerekebilir.

evet hocam onu onlarda bilmiyor adam diyor 5 iş günü içinde düşebilir internete bakıyorum dediği gibi ama kimi domain firmaları 3 ay tutuyormuş o yüzden yaşayan varmıdır diye konu açayım dedim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Godaddy çok sıkıntılı.

bana para iadesi yaptılar, üzerinden 6 ay geçti hala yeniden alamıyorum.

1 yıl boyunca asılı kalcakmış öyle

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    insidae bunu yazdı

merhaba müşterinin hesabıyla godaddy'den domain aldım sonra telefon arayıp domaini sildirdim uzantısı .com, kendi hesabımla tekrar almak istiyorum kaç günde düşüyor bilginiz varmıdır ? Domain silindi ama henüz tekrar reglenmiyor. Telefonla aradım bilmiyorlarmış, önceden yaşayan varmıdır?

yanlis islem yapmissin. domaini musterinin hesabindan kendi hesabina transfer edecektin.

musteri hesabindan girip godaddy'e domaini yanlislikla silindigini tekrar hesaba eklenmesini istedigini soyle.

hesaba eklendikten sonra kendine transfer edebilirsin.

ne zaman domainin silinmesini istedin ?

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı
    insidae bunu yazdı

yanlis islem yapmissin. domaini musterinin hesabindan kendi hesabina transfer edecektin.

musteri hesabindan girip godaddy'e domaini yanlislikla silindigini tekrar hesaba eklenmesini istedigini soyle.

hesaba eklendikten sonra kendine transfer edebilirsin.

ne zaman domainin silinmesini istedin ?

18 eylülde silinmesini istedim henüz alınmıyor hocam. Askıda kalamaz bu haftaiçi iş yapmam gerek domain üzerinde. Yapmamın diğer sebebi domaini biraz pahalıya aldımda kod bulmuştum onla denemek istedim ondan sildirdim birazda. 

Adamları arayıp geri ekleteyim ordan kendi hesabıma transfer edip müşteriye öyle fiyat çekerim o zaman

Toplam Hit: 1720 Toplam Mesaj: 8
domain silinme domain kayıt