Domain Yönlendirme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_Sharaby
    El_Sharaby's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba, meşhur Goaddy'den kendi adıma domain aldım, ardından tr merkez bir hosting firmasından da ücretsiz host aldım.

Sorun şu ben bu aldığım domaini hosting firmasına nasıl yönlendirebilirim hiçbir bilgim yok, yardımcı olabilirmisiniz?

Teşekkürler

Söz uçar yazı kalır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ns leri yönlendirmen gerekiyor

host satın aldıgın firmanın NS bilgileri vardır atıyorum ns1.guzelhost gibi

godady nın kontrol paneline gir ve oradaki nameserver ( NS ) leri hosting firmasının verdiği adrese yönlendir

ardından yönlendirme tamamlandıktan bir süre sonra ( 10dk en fazla 1 saat ) hosting firmasının verdiği IP adresinden yada kendin kuracağın FTP den siteni yapabilirsin

1. önerim  blog gibi birşey yapacaksan wordpress yerine blogger açabilirsin

2. önerim pişmek için internetten bol bol wordpress vs kurulum videoları izle ftp nedir filezilla vs.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_Sharaby
    El_Sharaby's avatar
    Erkek

Eyvallah hocam aynen anlattığın gibi yaptım ancak ftp ye henüz erişemiyorum, 24 saat beklemem mi gerekiyor aktif olması için 

Söz uçar yazı kalır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    El_Sharaby bunu yazdı

Eyvallah hocam aynen anlattığın gibi yaptım ancak ftp ye henüz erişemiyorum, 24 saat beklemem mi gerekiyor aktif olması için 

hayır ns yönlendiyse hemen giriş yapabilmen gerekir zaten maksimum 1 saatte yönleniyor dogru yaptıysan ftp ye girebilirsin

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick üstü yazısı.
    uguraba
    uguraba's avatar
    Erkek

https://www.whatsmydns.net/#A/siteadi.uzantisi

Bu adreste siteadını ekleyerek dns ayarlarının oturup oturmadığını öğrenebilirsin. ns yönlendirmeyi doğru yaptığını kontrol etmek ise whois sorgusu yaparak ns kısmını kontrol edebilirsin.

Vir sapit qui pauca loquitur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

doğru yaptığını düşünüyosan 1 gün bekle o kadar sürmez de olmadı hala doğru yaptığına eminsen ticket falan atarsın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_Sharaby
    El_Sharaby's avatar
    Erkek

Hocam ilgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim uguraba verdiğin siteden de baktım sorun gözükmüyor hocam paxer aga 1 saati geçti ama henüz sonuç alamadım o zaman slanger en iyisi birgün bekliyim düzelir belki eyvallah 

edit: Hocalar ftp erişiminide sağladım sorunum çözüldü eksik olmayın :) 

El_Sharaby tarafından 22/Oca/17 22:35 tarihinde düzenlenmiştir

Söz uçar yazı kalır
Toplam Hit: 1170 Toplam Mesaj: 7
domain godaddy goaddy