Domaininizi Çaktırmayın
-
Hacılar, şuan içimde bir saydırma isteği var, sebebide almak istediğim domainin 2 ay evvel alınmış olması, sıksık kontrol ederdim, domain boşta duruyor mu hala diye, bugun alcaktım, bir baktım almışlar, sitenin ismi gezginus.com turizm sitesi açıcaktım, ama almışlar, hep derlerdi satıyorlar falan hakkaten satıyorlar mış, eğer kafanızda domain varsa hakkaten hemen alın yada, alınacya kadar sorgulatma yapmayın.Yine isim bulma derdi başladı...
isimtescilden kontrol ediyordum
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------
Hacılar, şuan içimde bir saydırma isteği var, sebebide almak istediğim domainin 2 ay evvel alınmış olması, sıksık kontrol ederdim, domain boşta duruyor mu hala diye, bugun alcaktım, bir baktım almışlar, sitenin ismi gezginus.com turizm sitesi açıcaktım, ama almışlar, hep derlerdi satıyorlar falan hakkaten satıyorlar mış, eğer kafanızda domain varsa hakkaten hemen alın yada, alınacya kadar sorgulatma yapmayın.Yine isim bulma derdi başladı...
isimtescilden kontrol ediyordum
aynen dayı turkordusu.org boştaydı gecen senelerde alacaktım ama bi türlü para çıkmıyodu lan yarın alcam haftaya alacam derken kaptırdık :Saklınıza geldiği anda hemen alın :S
-
Önünüze her gelen yerde sorgulatmayın. Linux sunucunuz, vps'iniz falan varsa ssh ile bağlanıp whois komutuyla sorgulatın.
-
Benim bir arkadaşımın böyle 3 domaini gitti dikkat etmek lazım kesin alınacaksa aratın.
-
bence asıl önemli olan soruya cevap verilmemiş ; en güvenli sorgulatma yeri neresidir ?
-
Lathedarkman bunu yazdı:
bence asıl önemli olan soruya cevap verilmemiş ; en güvenli sorgulatma yeri neresidir ?
----------------------------- -
Şuana kadar tüm domainlerimi whois.sc 'den sorgulattım herhangi bir problem yaşamadım.
-
who.is de iyidir