Dome Güvenlik Kameralarından Anlayan-Kullanan?
-
Müridler ev için 4'lü dome kamera almayı düşünüyorum. Piyasada tanesi 300tl olan (sadece 1 kamera) sistemler de var, içinde dvr kartı 4 kamerası kablosu vs tam teşkilat 150 tl civarı olan sistemler de var. Sistemi tercih ederken nelere dikkat etmek lazım. Kimisi içinde mini kamera varsa işe yaramaz demiş, kimisi mini kameralı diye satıyor. Ne tavsiye edersiniz? Ev kullanımı için olacağından çok profesyonel olmasına gerek yok. (İçi hareketli kamera gibi.)
Örneğin bu sistem nasıldır?
-
benim kuzenim. kamere güvenlik işi yapıyor. onunla bir konuş derim. sana en azından ne yapman gerektiği konusunda fikir verir. istersen msn adrsini mail atarım oradan gorusursun.
-
bu iş için 200 ün üstü çok derim... ev diyosun fazla kaliteli olmasına gerek yok 150 175 gibi bi fiyat tutar ben yaptırdım bağ vine 250 ytl ye ama kamera sayısınada bağlı ama...
-
ReDsEa bunu yazdı:
-----------------------------
bu iş için 200 ün üstü çok derim... ev diyosun fazla kaliteli olmasına gerek yok 150 175 gibi bi fiyat tutar ben yaptırdım bağ vine 250 ytl ye ama kamera sayısınada bağlı ama...
Fiyat konusunda ben de o kadar düşünüyorum. 2 kamera işimi görür, 4 olursa fazlasıyla açı yakalarım. Sayı olarak en az 2 en çok 4 kamera diyeyim. Tereddüt ettiğim nokta görüntü kalitesiyle ilgili. Şu anda bu iş için webcam kullanıyorum. Bundan iyi performans verecekse problem olmaz. -
hocam güvenlik firmasında çalışıyorum, www.guvencem.com sitemizden ürünleri bir incele, uygun bulduğunun fiyatını telefon ile alabilirsin. yalnız şunu söyliyeyim internettekiler nasıldır bilmem ama bizdeki ürünler yüksek kalitelidir, çok ucuza bulamayabilirsin.. turkcell - avea misali ;)
-
HighNitro bunu yazdı:
hocam güvenlik firmasında çalışıyorum, www.guvencem.com sitemizden ürünleri bir incele, uygun bulduğunun fiyatını telefon ile alabilirsin. yalnız şunu söyliyeyim internettekiler nasıldır bilmem ama bizdeki ürünler yüksek kalitelidir, çok ucuza bulamayabilirsin.. turkcell - avea misali ;)
-----------------------------Saolasın hocam verdiğin siteyi inceledim. Ürünlerin özelliklerine bakıldığında gayet iyi görünüyorlar. Biraz araştırma yaptım. Aralarındaki fiyat uçurumu kullandıkları görüntü sensörlerinden kaynaklanıyor. CDD sensörünü kullananlar daha yüksek fiyatlılar. CMOS sensörlülerin fiyatı daha makul ama güvenlik firmaları CMOS tan güvenlik kamerası olmaz demişler. 24 saat açık kalacakları için çabuk bozulduklarını iddia etmişler. Fakat CDD kullanıp memnun olmayanlarda var. Muhtemelen CMOS alıcaz. Diğerlerinin fiyatı çok uçuk. Kuyumcu dükkanımız olsa neyse :) Linkteki için görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. (FPS hızı hakkında falan)