folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Donanım Hakkında Bir Soru(Mac OSX Ve Beyin Fırtınası İçerir)

Donanım Hakkında Bir Soru(Mac OSX Ve Beyin Fırtınası İçerir)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Arkadaşlar masaüstü makinama mountain lion yüklemek istiyordum. Laptopta çoktan yüklü ve stabil çalışıyor iAtkos ML2 10.8.2 sürümü.

Masaüstüm

AMD Phenom x3 720

4gb ddr3

n560gtx twin frozer falan felan 

olaya geleyim

Hazard sürümlerini araştırırken ML yükleyen bir elemanın bir şekilde AMD işlemcisini Intel göstermeyi başardığını okudum. Bir yama ile bunu önceden yapmıştım diye yazmışta. Hatta system config resmini çekip koymuş. İşlemcisi xeon görünüyor

Şimdi 2 ihtimal var

ya bu adam yalan söylüyor -ki bu ihtimal düşük, adam guide yazmış koca sayfa boyunca-

ya da böyle bir yama var ama bir türlü bulamadım nasıl bir mantıkla nasıl işlenmiştir. 

Buyrun beyin fırtınasına :D

siteyi ve yorumu bulunca editlerim. Site ingilizce bu arada.

Almanya Fatihi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

2 gb flashdiski 2 TB gostermenin mumkun oldugu donemde pekala mumkun dur

sayfayi merak ettim bulursan eklersen sevinirim.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

onu ararken bir ton sayfa buldum ve bir kernel yazılmış. Patch ten hala bir haberim ama mountain lion'ı bütün amd işlemcilerde çalıştırmak için bir kernel mevcut

link 1

http://osx86.co/f102/mountain-lion-running-on-amd-processors-t7930/

link 2 (80 sayfa konuşma tartışma var hepsine bakamadım, hoş kerneli nasıl kullanıcam onu da bilmiyorum)

http://www.insanelymac.com/forum/topic/281450-thoughts-about-mountain-lion-with-amd-yes-amd/

link 3 (burda da yüklemenin başlamadığından ama işlemcinin tanındığından bahsetmiş daha bakmadım)

http://osx86.co/f102/kernel-12-0-amd-svp-t7881/

başarılı olmuşlar ama ne bir quide var ne bir anlatım. Ya da ben denk gelemedim. 

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Hacı biz Intel'e Nvidia'ya keyfimizden mi fazla fazla para verip te alıyoruz?

Intel/Nvidia ikilisinden vazgeçemememin baş sebebi bu hackintosh sevdasıdır.

Konuya döneyim, Mountain Lion ile birlikte Amd mevzusu iyice zorlaştı diye biliyorum, yapılabilir belki ama en ufak bir güncellemede ya da bir sistem ayarı değişiminde kernel panic alman an meselesi. Hiç birşey yapmasan bile donmalar, açılmamalar yaşarsın. Stabil çalışmayacağını düşünüyorum.

Ben MacBook Pro ile neredeyse birebir aynı donanımları kullanıyorum, ona rağmen nadir de olsa bazen sorun çıkarttığı oluyor, içime tam sinmiyor, kaldı ki amd ye kurmak hiç akıl kârı değil. Alacağın sonuç için harcayacağın zamana değmez.

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Hacı biz Intel'e Nvidia'ya keyfimizden mi fazla fazla para verip te alıyoruz?

Intel/Nvidia ikilisinden vazgeçemememin baş sebebi bu hackintosh sevdasıdır.

Konuya döneyim, Mountain Lion ile birlikte Amd mevzusu iyice zorlaştı diye biliyorum, yapılabilir belki ama en ufak bir güncellemede ya da bir sistem ayarı değişiminde kernel panic alman an meselesi. Hiç birşey yapmasan bile donmalar, açılmamalar yaşarsın. Stabil çalışmayacağını düşünüyorum.

Ben MacBook Pro ile neredeyse birebir aynı donanımları kullanıyorum, ona rağmen nadir de olsa bazen sorun çıkarttığı oluyor, içime tam sinmiyor, kaldı ki amd ye kurmak hiç akıl kârı değil. Alacağın sonuç için harcayacağın zamana değmez.

Stabil çalıştıranlar mevcut ama görmediğim için bir şey diyemem. Ben bnm makinaya başarıyla snow leopard yükledim hazard'ın. Fakat ekran kartını bir türlü full hd ye ayarlayamadım. 1024x768 de kaldı:/ sildim olmayınca. Bir de ses kartımın kext dosyası yok (Asus essece STX) kartı kullanma sebebim zaten müzik o yüzden uğraşmicam artık. Bir işlemci bir anakart almayı düşündüm ama seneye evde olmayacağımdan boşa para harcamış olurum. Almanyadayken gider bir macbook pro alırım en azından başım ağrımaz. Ama güzel şeyler bunlar. Hele en bilinen hackintosh sürümü iAtkos'un türklere ait olduğunu bilmek. Yükleme sırasında Flu'nun şarkısı çalıyor yahu ne zıplamıştım noluyo lan diye :D

Almanya Fatihi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

bizim forum hacintoshcu doluydu niye ses cikmiyor :)

Almanya Fatihi
Toplam Hit: 1149 Toplam Mesaj: 6