Donanımcı Arkadaşlar Bi Bakarmısınız.
-
yaklaşık 2 haftadır pc açmıyorum şehir dışında oldugun için geçen ay final sınavlarındanda 3-4 gün açmamıştım pcyi yine aynı sorun olmuştu. sorun şu; power tusuna basıorum bırakınca herşey duruyor fan ışık vs. iki üç kere ard arda basınca hızlı şekilde bıraktıgımda durmuyor çalışma başlıyor ama ne görüntü var nede ses. güç kaynagını arkadasımınkıle degıstırdım yıne aynı sorun. işlemciyide denedim baska pcde sorun yok. hdd takmadan yada takıpda denedım sonuc değişmedi. anakart sanırım sorun varmıdır bi çözümü :|
güç kaynagının içini açtım bir kond. birde dirençin dış izoleleri çatlamış acaba bunlar anakarta mı zarar verdi :|
yorumlarınızı beklıyorum..
(anakart modelım ga-8ı945pl)
-
hocam kullandığın psu dandikse böyle olayların olması normaldir.. anakartında sorun var gibi duruyor.. işlemcinin başka makinada denedin çalıştı, başka psu taktın çalışmadı diğer parçalarını söküp bir dene.. bu tür olaylar bazen bi floppy yüzünden bile olabiliyor.. herşeyi çıkartıp dene harici lan kartı flan varsa hepsini söküp dene.. yine olmazsa anakartın garantisi varsa yolla yenisini göndersinler.. :)
-
bariz power tuşu bozuk işte anakartta olabiliriteler arasında fekat kanımca power tuşu
-
herşeyi çıkardım anakart halının ustunde hiçbir ek donanım takılı değil sadece ram power işlemci okadar arkadslar. power tusunuda takmadım kısa devre ederek denedım anakart uzerınden küçük pimleri yine değişmiyor:S
-
biosu sıfırladınmı ?
-
evet arkadasım
-
direkt anakart.Guzel ulkemin pek sevghili elektrikleri gidip gelici oldugundan once power supply ın sonra anakart ın sonrada islemcinin ebesine duzgirio.Sana tavsiyem ilk once voltaj korumalı bi powert supply al sonra da anakartını degistir.Sorunun cozulecektir
Toplam Hit: 929 Toplam Mesaj: 7