Donanımcılar Tavsiyeleriniz !
-
Arkadaşlar bilgisayarımda 80 gb hdd takılı şuan yaklaşık 5-6 seneden beridirde kullanıyorum sistemimi geçen sene yeniledim fakat pedere daha fazla masraf olmasın diye yeni bir hdd almadım 80lık bana yeter dedim şimdi ise yeni bir hdd alarak performansı dahada yükseltmek istiyorum bu konuda bikaç sorum var
Bu arada yeni aldığım sistem
2 gb ram (Kingston DDR2-667 (333 MHz))
nvidia geforce 8600 ekran kartı
işlemci 2.6 çift çekirdek (DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+)
1-Sizce öncelikle normalmi haricimi harrddisk alayım ?
2-Önerebileceğiniz bir marka varmı ?
(Alternatif = http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMDSK&prcmin=100&prcmax=199&qs=|9=44|32=32|8=72)
3-Eğer harici harrdisk alırsam (1 tb) pc de normalde olan 80 gblik hddyi söküp YERİNE sadece usb bağlantısı üzerinden 1 tb hddye sistemi kurup kullanabilirmiyim?
4-Eğer olurda 80 lık hdd yanına ilave olarak 1 tb olanı takarsam sistem performansı artarmı ?
5-Yada farzedelim ilerde 80 lık hdd bozuldu 1 tb harici hdd ile yerine dewam edebilirmiyim yani kabak gibi ortada kalmasın bidaha gidip almıyalım sabit disk ?
Dün geceden beri düşünüyorum kaldım öle sap gibi lütfen yardımcı olun
-
C1-) eğer hdd yi bi yerden biyere taşıma gibi bi derdin yoksa normal al
C2-) yok
C3-) hayır.
C4-) sistem performansından elle tutulur bi artış bekleme..
C5-) Kabak gibi kalırsın ortada.. normal al
-
eyw hocam
-
hocam nasil bir hiz istiyorsun ki Sen işlemci ekran karti çok iyin üstünde Yani kaldiramacagi Bir program oyun Yok aksine cokta rahat kasmadan devam buna ek Hızlanması için Birşeylermi düşünüyorsun hdd sadece flash disck gibi dusunsen gerek Yok Bencede Ama Saglam olsun diyorsan tb dedigin hdd tek kulan 80 hdd dursun
-
hocam aslında daha fazla performans istemiyorum belki ilerde ekstra ram fln alabilirim evde ikinci bir kasa var aslında 80lık hdd yi söküp diğer kasaya kendi pc me ise 1 tb lık güzel bişe bağlamayı düşünüyorum markalar konusunda biras kararsızım ne tür bişe alsam die