folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Donanımcılara Hdd Hakkında Sorularım

Donanımcılara Hdd Hakkında Sorularım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocalar Baştan belirteyim Dalga geçmeyin lütfen İlgi duymadığımdan hiç merak edip ararştırma ve öğrenme çabasına girmedim benim ilgi alanım bilişim konusunda farklı o yüzden donanım hakkında kasanın vidasını açıp tozunu alıp ve ram takmaktan öte bir bilgim yoktur.  bunu baştan belirteyim ve bir kaç sorum var donaanımcı arkadaşlara;

şimdi bende

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/8s651m-rzc.html

bu anakarta sahip bir makina var çok eski bir makina evet elimdeki bu makinaya hdd takmayı düşünüyorum şuan üzerinde " Samsung SP0802N " marka 80 gb ide HDD var ben bunu çıkarıp daha yüksek bir hdd takmak istiyorum bu ana karta Sata hdd takılablir mi yoksa sadece ide hdd mi takılır Yeni nesil hdd sata mıdır? bu makinayı idareten kullanacağım benim amacım ileride yeni bir sistem topladığımda buna taktığım hddyi çıkarıp o topladığım sisteme takmak istiyorum en az 500 gb lık bir hdd alacağım bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.  

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Hocam o değilde eski HDD yi bana verebilrisin :F

!!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Evet canım kardeşim gördüğüm kadarıyla anakart nayaa eski.Ve bı tür anakartlar Sata desteklemez sen yine IDE hdd ye devam.Yada istersen Sata IDE dönüştürücü apartlar var illaki sata olması lazım diyorsan bu aparattan alırsın sata hdd yi kullanabilirsin ama tavsiye etmem pek bir performans farkedilmiyor vede sorunlu olabilir.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

Sata IDE dönüştürücü apartlar var illaki sata olması lazım diyorsan bu aparattan alırsın 14 tl izmirde aparatla olur aynı anakart bende var destekler

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

anakartın uzerınde sata gırısı bulunmamaktadır ıde hdd ye devam edınız eger yukseltmek ıstıyorsanızda bı ıde hdd alabılırsınız.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

yeni bir sistem topladığımda da ide destekleyen ana kart mı almalıyım yeni çıkan ana kartlar ide desteklemez mi? 

yeni sistemler genelde ne tür hdd destekler ki? yoksa yeni sistemlere ikiside takılabiliyor mu ?

eğer öyleyse satamı daha iyidir ide mi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Biraz araştırdımda sata daha iyi dediler

http://urun.gittigidiyor.com/1-TB-SEAGATE-5900-NCQ-SATA2-32MB-ST31000520AS_W0QQidZZ21924494

bu ürünü bu ana karta peki bu dediğiniz aparatlarla takabilirmiyim sorun olur mu? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

sistemi yenilerken bu yeni alacağın hdd'yi o sisteme taktığında işletim sistemi açılmayacaktır :)

bunu bi düşün o gün format atmayı göze al öyle yeni bir hdd al :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

degıstıreceksen bı sııstemyapacaksan 1TB boyutunda gıt hem anakartını hemde hardıskını yenıle yenı anakartlarda ıkısıde desteklıyor yanı hem ide takabılıyosun hemde sata ;)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jetlag
    jetlag's avatar
    Erkek

2 x UDMA ATA 133/100/66 Bus Master IDE

anakartın ide hdd destekliyo ben yeni ide hdd aldım 320 gb 118 tl ye wd fakat bu hdd heryerde bulunmuyo biraz araya bilirsin

Toplam Hit: 1219 Toplam Mesaj: 10