Dondurma Kabındaki Dolmalar!
-
Söze nerden başlıyacağımı bilmiyorum ama herhalde önce başlığı açıklayayım.hayatımız dondurma kabından çıkan dolma gibi düş kırıklıklarıyla dolu dermişim şaka şaka tabi ki de aşk acısından bahsedecek değilim burda başlığı ilk öncelikle hilal cebeci haberinden ilginizi buraya çekebilmek için bunu tercih ettim.ikincisi ise asıl konudur onu da gelişme bölümünde uzun uzun anlatıcam.girişi yaptıysak gelişmeye geçelim.
benim derdim insanların neden kendilerini bu derece çeşitli kalıplara türlemelere ve tiplere soktuğudur.mesela bir kız diğer arkadaşından üstün olabilmek için ondan daha fazla makyaj yapar daha değişik takılır annesinne küfreder yabancı kelimeler kullanır vs vs vs..burada şunu da tartışmalıyız günümüzde üstünlük inanan için takva inanmayan içinse akıl olmalı kannatimce.hadi bunları es geçelim neden üstünlük sağlamak istersin o da ayrı bir soru işareti.üstünlüğün takva veya akıl derecesinde ele alınmayan bu dünyayı medyanın da yarattığınıda söylemeliyim. Medyanın insanlara neleri empoze etmeye çalıştığı neleri gösterdiği açıkken kızların veya erkeklerin farketmez başka insanlardan kendini üstün görme isteği ve üstün görme çabası sonucunda kendini soktuğu tiplemeler ve türlemeler içler acısı.parasıyla,hareketleriyle,farklı olmak adına yaptığı şebeklikleriyle diğer insandan üsütn olmaya çalışması ayrı bir utanç iken başka insanlarında bu hareketleri karşısında o kişiyi yüceltmesi bambaşka bir utanç.o kişi ahmet veya mehmet parasıyla salak salak hareketleriyle annesine küfretmesiyle yada yabancı filmlerdeki hareketleri yapıp sözleri söyleyip benim bilmemem karşısında ona kendini yüceltme hakkı veriyorsa şu lanet olası dünya kabul etmiyorum edemem.benim dediğim gibi takva sahibi olmam yada ne bilim çok akıllı olmam ahlaki ve etik değerlere uymam saygılı davranmam hiç ama hiç insanların umrunda değil.illaki bir safta tipte yada kalıpda olmam gerekiyor.gerçi diyeceksiniz ahlaklı olmak ve bilgili olmak da başka bir kalıp başka bir tiptir.doğru oda kendince aslında bir kalıpta tutmaktır kendini.ama sorarım yaratılıştan gelen akıllı ve ahllaklı olmak mı medyanın getirdiği yeni insan türleri mi ? hayır yani 3 ay gülben ergenin selülitlerini tartışan bir medyanın yarattığı ve yaratacağı insan topluluklarını normal görmek ayrı bi anormalliktir.yani insanoğlu medyanın maymunu oldukça insanlık için bir gelişim ve ilerleyiş beklemeyin.insanları mutsuzluğa isyana sürükleyen hep bi çoban eksikliğidir aslında.bir çoban beklemek yerine çoban olalım.herkez kendi çobanı olsun. ortalıktaki koyunları normalleştirmeyelim.medyada bir kaç örnek vereyim.1-2 yıl önce yemekteyiz izliyordum(nasıl bir mallık beyin halindeysem artık).bu arada yemekteyiz türk insanının yemek ve sofra adabının ve geleneklerinin tahribata uğratmak amacıyla yapıldığınıda söylemeliyim.neyse oldukça zengin bir adamın evindeler ve adam bir ara ara veriyor banyoya gidiyor suyu sonuna kadar açıp duruyor ve diyor ki;
-su sesi beni rahatlatıyor.
bu nasıl bir ahmaklık bu nasıl bir gösteriş anlayışı bu nasıl bir kendi egosunu tatmin etme yöntemi şaşaırıyorum.evet suyu boşuna akıtıyor oldukça lüx banyosunda ve bunun kendini rahatlattığını söylüyor.evet gel gelelim bu insanın sahip olduklarıla diğer insanlardan kendini üstün tutma çabasına.burada kesinlikle amaç su sesiyle rahatlamak fln değil. Burada amaç sahip olduğu oldukça lüx banyosunu göstermek giderken ayak bastığı uzun koridorlar geniş odalar ve yaptığı israfın kendisini etkilemediğini göstermektir.bu bir örnekti başka örneklerde var tabi insanların diğer insanlardan üstün olma yolundaki saçma adımları hareketleri hiç birinin takva yada bilimle alakası olmayan hal ve hareketlerle diğer insanlardan kendilerini üsütün tutma çabası moda bu aralar.medyanın bize gösterdiği veya kendi yarattığı karakterlere benzeme çabamız bizi hiç bir zaman gerçek manada ileri götürmeyecektir.gereksiz yerlere insanları kalıplara sıkıştırmayalım insanlara nasıl yaşamaları gerektiğini yada ne dinlemeleri gerektiğini neyi sevmelerini sen söyleyemezsin.bırak adam beyaz çorab giysin bırak çorbayla salatayı aynı anda yesin birak gömleği pantolonun altına sıkıştırsın bırak arabesk rap dinlesin.bırak çünki bunar seni ilgilendirmez sana yada özgürlüğüne bi rahatsızlık vermiyor.insanları medyanın sana gösterdiği dizilerdeki kurallara uymalarına zorlama.ben yada sen onun gibi giyinmek zorunda değiliz onun dinlediğini dinlemek zorunda değiliz. Benide kendinide belli kalıplara sokmaya çalışma istemiyorum.ben kendimi medya prangalarına bağlamak istemiyorum.boşver ayşe selinden üstün olmak için kendini zengin göstermeye çalışma eteğini değil kitaplarını aç açki gerçek anlamda özgür ol ayaklarının üzerinde duran biri ol boşver onlar özensin medya maymunlarına kendini sınırını sen belirle istediğin gibi giyin istediğin gibi saç uzat ve istediğini dinle koyun değil çoban ol. Bırak onlar gibi olmadığın için senle dalga geçsinler bırak farklı olduğun için onlar gibi medya maymunu olmadığın için dalga geçsinler küçük görsünler seni.ama emin ol onların ne kendilerine ne de insanlığa hiçbi yararı olmayacaktır.gideceğin yolda gördüklerini vardığında kazanacaklarına değişme.çünki sen istemesende zaman hep ilerleyecek işte o zmn yolda gördüklerin geride kalacak sonunda ise varman gerekene varıcak ama sahip olamayacaksın.yoldakilerle vakit geçirme bir an önce hedefe var.
bizi sıkışan dolmalar gibi kalıplara sokmaya çalışan bir dondurma kabı misali medya var. dikkat et ya o dondurma kabında patlar sınırını sen belirler robotlaşmayıp kalıplaşmazsın yada dümdüz çizgilerinle ömür boyu yönetilen bir koyun olursun sınırını ve kurallarını sen belirle.