Dönem Ödevi Araştırması Yardım!
-
kardesımın donem ödevi ile ilgili seçim yapması lazım.sayısal bölüm konularından bi liste de seçim yapıcaz ama konuların kaynakları ve uzunluğu önemli.aralarından en uzunu seçip kara vericez
aşağıda konu başlıklarını verdim bunlardan birini seçiçem yardımlrınızı ve arastırmalarınızı bekliyorum
1-deprem ve diğer tabii afetlerde alınacak tedbirlerin tüm yönleri ile araştırılması
2-nükleer enerjinin tüm yönleri ile arastırılması
3-ısı,sıcaklık ve genleşme
4-basınç ölçüm aletlerinin tüm yönleri ile arastırılması
5-yıldızların yaşam döngüsü
6-alternatif enerji kaynaklarının birinin tüm yönlei ile araştırılması
7-bilgisayar ve diğer araçlarda b,lgi depolanması yöntemleri tüm yönleri ile arastırılması
konular bunlar ve tahribat formunda 7. konuya yardımın fazla olacagını tahmin ederk yazdım
herhangi biri hakkında geniş kaynak ve anlatım bulanlara teşekkürler şimdiden
-
İngilizcen varsa elimde 6 numara için, güneş enerjisi ile ilgili güzel kaynaklar var. Bunun dışında tabi 7 numara bu sitede hakkında bilgi alınabilecek güzel bir tercih :)
-
Hocam bi deprem belgeseli var ama içeriği nedir bilmiyorum bakmanda fayda var .
http://crypt-it.com/s/1DZAE1
Edit :Bilim ve Teknik [Ekim 2008] | 29 MB
- Bilim ve Teknoloji Haberleri
- Tek DNA Molekülünün Dizi Analizi
- Nerede Ne Var?
- Teknoloji Adımları
- Dünya Güncesi
- Yaşamın Elementleri
- Yeni Fizik İçin Düğmeye Basıldı
Çevremizdeki her şey, hayvanlar, bitkiler, toprak, hava, otomobilimiz, yıldızlar ve elinizde tuttuğunuz bu dergi "atom" adı verilen, maddenin temel yapıtaşlarından oluşmuştur. Peki, atomların kökeni nedir? Bu sorunun yanıtı gerçekten heyecan verici. Çünkü bizi ve çevremizdeki her şeyi oluşturan elementler, Büyük Patlama'dan süpernova patlamalarına kadar birçok olayı yaşamışlar.
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) 10 Eylül 2008'de, tarihi günlerinden birini yaşadı. Yapımı yaklaşık 15 yıldır süren Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider - LHC) proton demetlerini, sorunsuz bir şekilde içinde döndürmeye başladı. 10 Eylül sabahı CERN'ün kontrol odasındaki gergin ve heyecanlı bekleyişin yerini saat 10:28'de (yerel saatle) sevinç alkışları aldı.
- Kim Korkar Karadelikten
Ve sonunda bu da oldu: İnsanların bir bölümü karadeliklerden, özellikle de atom çekirdeğinden trilyonlarca kat daha küçük, mikro karadeliklerden, korkmaya başladı. Bu endişenin temelinde, daha denenmemiş, çok sayıda önkabulü olan bazı fizik kuramları yatıyor. - Her Şeyin Kuramı
Yirminci yüzyılda fizik, kuantum mekaniği ve görelilik kuramı üzerine kuruldu. Her iki kuramda da bağımsız olarak eşsiz başarılar elde edilmesine karşın, birbirleriyle uyumu bir türlü sağlanamadı. Bu da, bilimdeki en önemli araştırma alanlarından biri olarak kaldı.
- Karmaşık Sistemler
- Amber'08
- Anadolu'da Tıp
- Plasebo Etkisinin Şaşırtıcı Gücü
- 135 Milyon Bilinmeyen Çözüldü!
- Eski Lavların Arasında Yaşam İzleri
- Camili Ilıman Yağmur Ormanları
- Bilim Tarihinde Bu Ay
- Türkiye Doğası
- Yeşil Teknik
- İnsan ve Sağlık
- Gökyüzü
- Yayın Dünyası
- Kendimiz Yapalım
- İçbükey Yansımalar
- Matematik Kulesi
- Zeka Oyunları
İNDİR:
http://rapidshare.com/#!download|157tl2|152155415|491.pdf|31010
National Geographic - Bilimin Ta Kendisi Kuyruklu Yıldızlar HD 720P DVBRIP Türkçe
Rapidshare:
Alternatif:
http://tinypaste.com/65bb38
işine yarar hocam belki kolay gelsin .. -
hacı 2 numara iyidir
günümüz enerji aynağı olduğu içi iyi seçim olur