folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Doping Adsl Rezaleti

Doping Adsl Rezaleti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

3 ay önce doping adsl aldım uzun zamandır evde yoktum yeni döndüm.İnternette dolaşayım dedim kardeşim yavaşlıktan bahsetti,kullanırken bende fark ediyordum ama geçer diye önemsemiyordum ama kaç gündür devam ediyor.Modemde veya bilgisayarda arıza yok 3 tane bilgisayar var evde hepsinde aynı,modemde daha önce ttnet kullanıyordum hiçbir sorun yoktu,8mbit'i sonuna kadar sömürüyordum.

Şimdi sorunu yazayım.Bağlantı hızımız 1mbit speedtest ve dopingin sayfasındaki hız testinde modemi resetleyerek sabah ve akiam hız testi yaptırdım.

Download hızım 500 kbps'yi bile görmüyor,upload yerlerde 100 kbps'yi görmedim.Ve sıkı durun ping değeri genelde 900 ms'nin üzerinde.Kesinlikle aşağı indiğini görmedim hatta 1000ms üzerinde dolaştığına çok şahit oldum.Ping değerimi düşürmek için ne yapabilirim,müşteri hizmetlerini arasam ne demem gerekiyor anlamaları için?

Birde sözleşmemiz var,bu hız değerlerini bahane ederek sağlıklı hizmet alamadığımı belirten bir dilekçe ile cayma bedeli ödemeden dopingden ayrılabilirmiyim?

ping

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

vay şerefsizler vay, normalde 1mbitse bi ara konuş ne lan bu hız de. olmadı tüketici derneğine falan gidebilirsin bahsettiğin dilekçe ile.

edit. adamlara profesyonelce konuşursan bahane bulamıyolar ve kandıramıyolar, ona göre bilgili şekilde konuşmanı tavsiye ederim.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

bu sorununu müşteri hizmetlerine yansıtmayı düşündün mü ? 

not: daha önce sorun yktu şimdide sorun yoktur mantıgını dogru bulmuyorum (şahsi görüşürüm)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

müşteri hizmetleri ile görüş, sağlıklı sonuç alamazsan hakem heyetine git derim. her ilde kaymakamlıklarda böyle bir heyet var.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Aslında bunun nedeninin dopingle fazla bir ilgisi yok.

Ya santralin 1 mb i desteklemiyor yada telekom ilk başta hatta onay verirken yapılan bir atlaklıkla ilgili.

Ara benim hızım bu de, alt yapıdan kontrol edip, kayıt açarlar. Teknik birimde düzeltir.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

alt yapı ile alakalı oalbilir ya da atlak bağlantı mevcut olabilir. onun dışında müşteri hizmetlerini aramadan önce ağ desteği ile güvenli modda hız testi ve ping sürelerini al. çünkü çıkacak müşteri temsilcisi o şekilde yapmanı isteyebilir. Çıkacak adama olayı anlat ( bilgisayarını kontrol et diyebilir ). çünkü doping de biri de smile da turk telekom kullanıyor. belki bölge de santral çalışması olmuştur o yüzden port üzerinde ki tanımlamalarda da sıkıntı olmuş olabilir onlar kontrol edilir.

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

Yukarıda yazdım santral 8mbiti çok rahat sağlıyordu,kabloyuda modemide değiştirmeden,yerinden oynatmadan doping'e geçtim.Şu saatte ping süresi 180ms'ye inmiş buna da şükür ama akşam vakitleri neredeyse siteler açılmıyor ya.

Müşteri hizmetlerini aramaya korkuyorum çünkü mh. elemanları bir şey bilmiyor,zamanında çok uğraştım ama ne dalavereler çevirdiler,10 saat bambaşka şeylerle oyaladılar.Arayalım bakalım gene bakalım ne olacak.

Birde atlak bağlantı ne demek?

Bu arada modemin anasayfasında download ve upload hızları 3-5 kbps düşük değerde yazıyor mesela 1024 değilde 1020 kbps gibi.

Toplam Hit: 1827 Toplam Mesaj: 7