Doping İnternette Utorrent İçin Port Açmak
-
arkadaşlar utorrent için port açmak istiyorum . bu ekranda ne yapmam lazım ? utorrentte port used for incoming connections bölümünde yazan 5 haneli sayıyı mı kullanacağım burdaki ayarlarda ? nereleri nasıl doldurmam lazım aşağıdaki tabloda

-
uygulama adına istedigin bişi yazabilirsin o maksat portu görünce bunu niye açtım diye hatırlama kiçin olan zımbırtı.
başlangıç ve bitiş portuna o 5 haneli utorrentın verdigi portu yazıcaksın.
yerel ip adresine makinenin ip adresini yazıcaksın. (dhcp den alıyorsa makinen ip yi,elle ver yoksa makinenin her ip si değiştiginde tablo yu güncelleme durumunda kalırsın)
protokol de all kalabilir.
-
utorrent için port açınca ne oluyor daha mı hızlı iniyor?
Fatih tarafından 07/May/13 04:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben de doping internette port açmanın nasıl bir şey olduğunu merak ettim. modem üzerinde açılan porttan farkı ne diyecem ama görsellerde zaten modem üzerinden açılmaya çalışılmış portlar. anlamadım, kafam karıştı :(
yalnız orada cuseeme ya da pcanywhere seçince port başlangıç ve bitiş boş çıkıcak. uygulama adına utorrent sallarsın. başlangıç ve bitiş portuna istediğin sayıyı yazarsın 900-900, 12156-12156 gibi. Yerel ip adresini de senin yerel ip adresini girersin. ardından kaydettiğinde port kullanıma hazır hale gelir. protokolu pek kurcalama zaten senin en az işine yarayan kısmı orası.
-
bilgisayarına statik ip verdikten sonra utorrent ın verdiği 5 haneli rakam TCP / UDP hangi portsa kendi yerel ağ adresini port ekle kısmına yazıp port türünü seçip ekleyeceksin hocam
-
WebJas bunu yazdı
bilgisayarına statik ip verdikten sonra utorrent ın verdiği 5 haneli rakam TCP / UDP hangi portsa kendi yerel ağ adresini port ekle kısmına yazıp port türünü seçip ekleyeceksin hocam
Bilgisayara statik ip vermek? O neden ki? Bugüne kadar hiç öyle bir uğraşım olmadı da port açıp kapatırken, o yüzden merak ettim.
-
Ayazz bunu yazdıWebJas bunu yazdı
Bilgisayara statik ip vermek? O neden ki? Bugüne kadar hiç öyle bir uğraşım olmadı da port açıp kapatırken, o yüzden merak ettim.
her bağlantı için farklı ip adresi almaya gerek kalmaz bu da TTL (bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Time_to_live) etkileyecek
ve bu da kullanıcıya ms ,gecikme süresi vs açısından + pc restart durumlarında aynı ip üzerinden tablolar güncellenirken zaman tasarrufu açısından geri dönecektir.
-
beyler burda çoklu ip yi mi seçeceğim. ayrıca ip adresine makinenin şimdiki ip sini mi yazacağım ? http://whatismyipaddress.com/ burda çıkan ip mi yazıorum yani ?
raul tarafından 07/May/13 18:50 tarihinde düzenlenmiştir
-
konuyu az dağıtıcam müsadenle.doping adslden memnun musun tavsiye eder misin?
-
mataramasuko bunu yazdı
konuyu az dağıtıcam müsadenle.doping adslden memnun musun tavsiye eder misin?
dostum doping 8 mbit ve digiturk temel paket + 2 keyif paketini 63 tl aylığa aldım . ( sabit telefonum yoktu ) . kampanya vardı ben alırken
ttnet in altyapısı . süperonline fiber daha iyi bence imkan varsa onu öneririm . her türlü ttnet ten iyidir. ödemelerde gecikme filan da olsa ttnet gibi 3-5 lira daha fazla çarpmak için anında kesmiyorlar neti
-
up . 3 post yukarda cevaplanmamış bi soru var dostlarım