folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Doping İnternette Utorrent İçin Port Açmak

Doping İnternette Utorrent İçin Port Açmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

arkadaşlar utorrent için port açmak istiyorum . bu ekranda ne yapmam lazım ? utorrentte port used for incoming connections bölümünde yazan 5 haneli sayıyı mı kullanacağım burdaki ayarlarda ? nereleri nasıl doldurmam lazım aşağıdaki tabloda

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

uygulama adına istedigin bişi yazabilirsin o maksat portu görünce bunu niye açtım diye hatırlama kiçin olan zımbırtı.

başlangıç ve bitiş portuna o 5 haneli utorrentın verdigi portu yazıcaksın.

yerel ip adresine  makinenin ip adresini yazıcaksın. (dhcp den alıyorsa makinen ip yi,elle ver yoksa makinenin her ip si değiştiginde tablo yu güncelleme durumunda kalırsın)

protokol de all kalabilir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

utorrent için port açınca ne oluyor daha mı hızlı iniyor?

Fatih tarafından 07/May/13 04:17 tarihinde düzenlenmiştir

enjoy i'm vaccinated
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Ben de doping internette port açmanın nasıl bir şey olduğunu merak ettim. modem üzerinde açılan porttan farkı ne diyecem ama görsellerde zaten modem üzerinden açılmaya çalışılmış portlar. anlamadım, kafam karıştı :(

yalnız orada cuseeme ya da pcanywhere seçince port başlangıç ve bitiş boş çıkıcak. uygulama adına utorrent sallarsın. başlangıç ve bitiş portuna istediğin sayıyı yazarsın 900-900, 12156-12156 gibi. Yerel ip adresini de senin yerel ip adresini girersin. ardından kaydettiğinde port kullanıma hazır hale gelir. protokolu pek kurcalama zaten senin en az işine yarayan kısmı orası.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

bilgisayarına statik ip verdikten sonra utorrent ın verdiği 5 haneli rakam TCP / UDP hangi portsa kendi yerel ağ adresini port ekle kısmına yazıp port türünü seçip ekleyeceksin hocam

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    WebJas bunu yazdı

bilgisayarına statik ip verdikten sonra utorrent ın verdiği 5 haneli rakam TCP / UDP hangi portsa kendi yerel ağ adresini port ekle kısmına yazıp port türünü seçip ekleyeceksin hocam

Bilgisayara statik ip vermek? O neden ki? Bugüne kadar hiç öyle bir uğraşım olmadı da port açıp kapatırken, o yüzden merak ettim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı
    WebJas bunu yazdı

Bilgisayara statik ip vermek? O neden ki? Bugüne kadar hiç öyle bir uğraşım olmadı da port açıp kapatırken, o yüzden merak ettim.

her bağlantı için farklı ip adresi almaya gerek kalmaz bu da TTL (bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Time_to_live) etkileyecek

ve bu da kullanıcıya ms ,gecikme süresi  vs açısından + pc restart durumlarında aynı ip üzerinden tablolar güncellenirken zaman tasarrufu açısından geri dönecektir.

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

beyler burda çoklu ip yi mi seçeceğim. ayrıca ip adresine makinenin şimdiki ip sini mi yazacağım ? http://whatismyipaddress.com/ burda çıkan ip mi yazıorum yani ?

raul tarafından 07/May/13 18:50 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

konuyu az dağıtıcam müsadenle.doping adslden memnun musun tavsiye eder misin?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

konuyu az dağıtıcam müsadenle.doping adslden memnun musun tavsiye eder misin?

dostum doping 8 mbit ve digiturk temel paket + 2 keyif paketini 63 tl aylığa aldım . ( sabit telefonum yoktu ) . kampanya vardı ben alırken

ttnet in altyapısı . süperonline fiber daha iyi bence imkan varsa onu öneririm . her türlü ttnet ten iyidir. ödemelerde gecikme filan da olsa ttnet gibi 3-5 lira daha fazla çarpmak için anında kesmiyorlar neti

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

up . 3 post yukarda cevaplanmamış bi soru var dostlarım

Toplam Hit: 2331 Toplam Mesaj: 11