Dos Komuları İle Koşul Oluşturma(?)
-
Arkadaşlar merhaba,
Dos ile bazı işlemler gerçekleştirmek istiyorum. Daha önce oluşturmadım hiç. O yüzden size sormak istiyorum.
D sürücüsündeki Resimler klasörü altında alt alta olmak üzere bir grup klasör var. Ve her klasörde çeşitli(*.jpeg, *.jpg, *.avi v.b) tarzda dosyalar var. Bildiğiniz gibi DOS ile IF sorguları yapılıyor. Ben de bu klasörleri, klasöründeki *.avi dosyalarıyla birlikte aynı klasör isimleri ile başka bir klasörün altına kopyalamak istiyorum. Yardımlarınızı arz ederim :)
Teşekkürler...
-
daha ayrıntılı sölermisin hocam yapacağını
birde örneği olursa iyi olur...
-
if kullanmana gerek yok mesela copy c:\dizinadi\*.avi c:\kopyalanacak dizin\ de ne kadar avi uzantılı dosya varsa hepsini kopyalanacak dizine koplalar
-
Hocam algoritmayı ben şöyle basitçe ifade etmeye çalışayım. :)
1) D:\Resimler\ içindeki klasörlerin listesini alacağım,
2) Bu klasörlerin içindeki *.avi dosyalarının yollarını bir diziye aktaracağım,
3) Dizin adlarının aktarma işlemi yapıldıktan sonra bu dizinlerdeki *.avi dosyalarını, D:\Resimler_2\ dizinine, D:\Resimler\ içindeki bulundukları dizin adlarıyla aktaracağım.
Amaç:
D:\Resmiler\ dizinindeki farklı klasörlerdeki resim dosyalarını, aynı klasör adları ile D:\Resmiler_2\ altına kopyaladım.
Fakat *.avi uzantılı dosyalar resim sıkıştırma programı ile kopyalanmadı hali ile...
Amacım oradaki *.avi dosyalarını diğer klasörlerlerin altına kopyalamak.
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------
if kullanmana gerek yok mesela copy c:\dizinadi\*.avi c:\kopyalanacak dizin\ de ne kadar avi uzantılı dosya varsa hepsini kopyalanacak dizine koplalar
-----------------------------O da olabilir, ama o beni dosya dizinlerle uğraştıracak. Hem ben bu vesile ile Consol'da döngü işlemini de öğrenmek istedim.
-
xcopy d:\resimler\*.avi d:\resimler2\ /s
döngüyü başka bir işlemde gösteririrm hocam bunda gerek yok :)
-
renegadealien bunu yazdı:
xcopy d:\resimler\*.avi d:\resimler2\ /s
döngüyü başka bir işlemde gösteririrm hocam bunda gerek yok :)
-----------------------------Eyvallah hacım, sağol :)
-
Bunu için DOS komutlarına ihtiyacın yok... Klasör görünümünü "ayrıntılar" a getir sonra "tür" barına basarsan uzantılara göre gruplar ve sıralar... Tabi klasör seçeneklerde bilnen uzntıları gizle çekindeki çeki kaldırman da lazım
-
Evet, alternatifler olabilir. Ama php ile yapmaya karar verdim :))
-
ltcelik bunu yazdı:
Bunu için DOS komutlarına ihtiyacın yok... Klasör görünümünü "ayrıntılar" a getir sonra "tür" barına basarsan uzantılara göre gruplar ve sıralar... Tabi klasör seçeneklerde bilnen uzntıları gizle çekindeki çeki kaldırman da lazım
Yahu adam kulağını diğer türlü tutmak istiyor. :)
-
.bat dosyası hazırlamak istiyorsun kolay çok kolay da ne gerek var 64 bit işletim sistemleri kullanıyoruz artık,