Dos Komuları İle Koşul Oluşturma(?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Dos ile bazı işlemler gerçekleştirmek istiyorum. Daha önce oluşturmadım hiç. O yüzden size sormak istiyorum.

D sürücüsündeki Resimler klasörü altında alt alta olmak üzere bir grup klasör var. Ve her klasörde çeşitli(*.jpeg, *.jpg, *.avi v.b) tarzda dosyalar var. Bildiğiniz gibi DOS ile IF sorguları yapılıyor. Ben de bu klasörleri, klasöründeki *.avi dosyalarıyla birlikte aynı klasör isimleri ile başka bir klasörün altına kopyalamak istiyorum. Yardımlarınızı arz ederim :)

Teşekkürler...

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

daha ayrıntılı sölermisin hocam yapacağını

birde örneği olursa iyi olur...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

if kullanmana gerek yok mesela copy c:\dizinadi\*.avi c:\kopyalanacak dizin\ de ne kadar avi uzantılı dosya varsa hepsini kopyalanacak dizine koplalar

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Hocam algoritmayı ben şöyle basitçe ifade etmeye çalışayım. :)

1) D:\Resimler\ içindeki klasörlerin listesini alacağım,

2) Bu klasörlerin içindeki *.avi dosyalarının yollarını bir diziye aktaracağım,

3) Dizin adlarının aktarma işlemi yapıldıktan sonra bu dizinlerdeki *.avi dosyalarını, D:\Resimler_2\ dizinine, D:\Resimler\ içindeki bulundukları dizin adlarıyla aktaracağım.

Amaç:

D:\Resmiler\ dizinindeki farklı klasörlerdeki resim dosyalarını, aynı klasör adları ile D:\Resmiler_2\ altına kopyaladım.

Fakat *.avi uzantılı dosyalar resim sıkıştırma programı ile kopyalanmadı hali ile...

Amacım oradaki *.avi dosyalarını diğer klasörlerlerin altına kopyalamak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

x-files bunu yazdı:
    -----------------------------

if kullanmana gerek yok mesela copy c:\dizinadi\*.avi c:\kopyalanacak dizin\ de ne kadar avi uzantılı dosya varsa hepsini kopyalanacak dizine koplalar

O da olabilir, ama o beni dosya dizinlerle uğraştıracak. Hem ben bu vesile ile Consol'da döngü işlemini de öğrenmek istedim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

xcopy d:\resimler\*.avi d:\resimler2\ /s

döngüyü başka bir işlemde gösteririrm hocam bunda gerek yok :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

xcopy d:\resimler\*.avi d:\resimler2\ /s

döngüyü başka bir işlemde gösteririrm hocam bunda gerek yok :)

Eyvallah hacım, sağol :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Bunu için DOS komutlarına ihtiyacın yok... Klasör görünümünü "ayrıntılar" a getir sonra "tür" barına basarsan uzantılara göre gruplar ve sıralar... Tabi klasör seçeneklerde bilnen uzntıları gizle  çekindeki çeki kaldırman da lazım

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Evet, alternatifler olabilir. Ama php ile yapmaya karar verdim :))

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:

Bunu için DOS komutlarına ihtiyacın yok... Klasör görünümünü "ayrıntılar" a getir sonra "tür" barına basarsan uzantılara göre gruplar ve sıralar... Tabi klasör seçeneklerde bilnen uzntıları gizle  çekindeki çeki kaldırman da lazım

Yahu adam kulağını diğer türlü tutmak istiyor. :)

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

.bat dosyası hazırlamak istiyorsun kolay çok kolay da ne gerek var 64 bit işletim sistemleri kullanıyoruz artık,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 1373 Toplam Mesaj: 11