Dos Ortamından Bios U Sıfırlama ?
-
Yanlış hatırlamıyosam eskiden wardı böyle bi muabet şifre koyulmuş ve makina garantili içini açamıyoruz ?
-
Master şifrelerini dene..yani ami,phonex award gibi şifreler var onları dene..tutturamazssan resetleyemezssin.kasayı açıp işlem yapman gerekiyor..pili sökmende çözüm olmaybilir bazı notebookların üzerinde devre baskısını kısa devre etmen gerekiyor.
-
xp den önceki win işletim sistemlerinde oluyormuydu bilmiyorum ama oluyo diye aklımda kalmış. xp ve sonrasında çıkan versiyonlarda bios a erişim yok diye biliyorum.
-
hocam bende bu iş için bir dosya var, bios u komple sıfırlıyor, istersen önce sanal pc de dene, bir sorun çıkarsa sorumlu olmak istemem.
ttp://hotfile.com/dl/84316103/6d894f0/Image.iso.html
bu iso yu yazdırıp cd ile reset atıyorsunuz. herhangi bir yazı çıkmıyo sadece bekliyo, sonra cd yi çıkarıp tekrar reset atınca bios uçmuş oluyo.
-
edit: up
-
valla windows 98 ilk çıktığında pc ye kurmuştum bi sorun çıktı donanımsal teknik servise götürdüm garantiliydi adam benim bios şifresini gözümün önünde comman.com u açıp debug a girip kırmıştı hala o komut neydi bende merak ediyorum okadar araştırdım bi bilen falan çıkmadı google de bile bulamadım