Dos Ortamından Bios U Sıfırlama ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

Yanlış hatırlamıyosam eskiden wardı böyle bi muabet şifre koyulmuş ve makina garantili içini açamıyoruz  ?

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Master şifrelerini dene..yani ami,phonex award gibi şifreler var onları dene..tutturamazssan resetleyemezssin.kasayı açıp işlem yapman gerekiyor..pili sökmende çözüm olmaybilir bazı notebookların üzerinde devre baskısını kısa devre etmen gerekiyor.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    xp den önceki win işletim sistemlerinde oluyormuydu bilmiyorum ama oluyo diye aklımda kalmış. xp ve sonrasında çıkan versiyonlarda bios a erişim yok diye biliyorum.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

hocam bende bu iş için bir dosya var, bios u komple sıfırlıyor, istersen önce sanal pc de dene, bir sorun çıkarsa sorumlu olmak istemem.

ttp://hotfile.com/dl/84316103/6d894f0/Image.iso.html

bu iso yu yazdırıp cd ile reset atıyorsunuz. herhangi bir yazı çıkmıyo sadece bekliyo, sonra cd yi çıkarıp tekrar reset atınca bios uçmuş oluyo. 

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Erkek

edit: up

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kemalperk
    kemalperk's avatar
    Erkek

valla windows 98 ilk çıktığında pc ye kurmuştum bi sorun çıktı donanımsal teknik servise götürdüm garantiliydi adam benim bios şifresini gözümün önünde comman.com u açıp debug a girip kırmıştı hala o komut neydi bende merak ediyorum okadar araştırdım bi bilen falan çıkmadı google de bile bulamadım

01
Toplam Hit: 1617 Toplam Mesaj: 6