Dosya Erişim Engeli (Dos Bilenler Lütfen Baksın)
-
Arkadaşlar dos da öğrendiğim bi kod vardı pc ye veya usb ye virüs bulaştığı zaman dosyaları salt okunur yapıp bir iki ayarını değiştirip dosyaları gizliyordu bizde çalıştır>cmd>D:(disk neyse artık) enter daha sonta Attrib -h -r -s *.* /S /D yazıp tekrar dosylara erişebiliyorduk.Bi arkadaşın pc ye virüs bulaşmış bazı klasörler pert olmş çalıştır>cmd>D: enter Attrib -h -r -s *.* /S /D yaptım normalda daha önce olması gerekenler değilde bu sefer d dedki bütün klasör ve dosylara erişim engeli koydu.Hiç bir klasörler ne kopyalanıyor nede açılıyor güvenli modda işe yaramadı nasıl hallederim acaba?(işletim sistemi Win7Ultimate)
-
bir umutla......UP
-
XP için "cacls"
vista ve win7 için "icacls" komutlarından uygun olan parametleri uygula.
-
Klasör seçeneklerinden basit dosya paylaşımını kullan seçeneğini kaldır. Dosya özelliklerine bakınca güvenlik sekmesinin geldiğini görüceksin.Güvenlik sekmesi altında hangi kullanıcıyı kullanıyorsan o kullanıcıya yetki ver.
Bide dosyaları gizleyen virusu amvo fix diye arat bi ufak pro vardı silen sorun çıkarmadan halleder.
-
cmd-> cacls C:\klasor /G everyone:F /E Yukarıdaki komut Cacls -> Dosya erişim hakları için kullanılan komut "/G" Kullanıcı belirtmek için parametre "everyone" Bütün kullanıcıları kapsayan grup ":F" tam denetim vermek için kullanılan parametre "/E" isteği onaylamak için "EVET" komutu
-
Güvenli mod işe yaramadı derken ne gibi bir hata oldu ?
-
komutu
attrib -h -s /d /s *.*
olarak girip tekrar dene