folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Dosya Paylaşımı Ve İzinler

Dosya Paylaşımı Ve İzinler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

bende şöyle bir durum var sevgili müridler. 4 adet bilgisayar var. 1 ana bilgisayar var. XP pro kurulu. Dosya ana makinede. Diğer bilgisayarlardan biri paylaşılan dosyanın üzerine yazabilecek. Diğer kalan 2 bilgisayar paylaşılan dosyayı sadece okuyabilecek. paylaşım bölümünde bu dosyayı paylaş seçeneğine tıklayınca izinlere tıklıyorum. everyone seçili sadece okuma etkin. o ewveryone kullanıcısına ağdaki bir makineyi ekleme şansım yokmu. mesela \\samsung yazıyorum makineyi bulamıyor. Varmıdır bunun bir çözümü?

Kendi şansımı yaratırım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    everyone yani herkes demek sen ondaki izinleri kaldırıcan hangi pc ye ne izni vericeksen ona göre düzenleme çekicen
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    -----------------------------
    everyone yani herkes demek sen ondaki izinleri kaldırıcan hangi pc ye ne izni vericeksen ona göre düzenleme çekicen
    -----------------------------

http://img813.imageshack.us/i/networku.jpg/

burada resim var. sorun hangi pc yi bulmak. yok ne yaptıysam everyone nin oraya başka bir pc ekleyemiyorum. eklesem düzenlemesi kolay zaten. varsa bi yolu???

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

sorunu alternatif bir şekilde çözdüm. bilgisayarım sağ tık yönet>kullanıcılar ve gruplar>users buradan administrator e şifre verdim. ağdan bağlanınca administrator şifresi isteyecek izin ve yetkilerden administrator hesabı tam denetim işaretli, birde guest hesabı var. guest sadece okuyabilecek. everyone sildim izinlerden. bu durumda guest olan kullanıcılar admin parolasını bilmeden paylaşılan dosyada değişiklik yapamıcaklar fakat okuyabilecekler. saygılar...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    muhtemelen ortak çalıştığın şey ofis dosyalarıdır (word excel powerpoint vesaire) bence boşver bunları hiç uğraşma topluca google docs kullanın.biraz karıştır çok kral özellikleri var.döküman bazında izin vesaire verebiliyosun aynı anda dosyalar üzerinde çalışabiliyosun hatta geçmiş bile kaydediyo
Toplam Hit: 1096 Toplam Mesaj: 5