Dosya Sıralama Fonksiyonu / ASP
-
bir klasör içindeki dosyaları oluşturulma sıralarına göre sıralamak istiyorum. nasıl olur bu? var mıdır bi yöntemi?
-
walla abi mobiletr yi hacklediğimde onların kullandığı cok güzel bi tane vardı çalmıştım oradanda şimdi bakıom bakıom bulamıom..
Gidip geliim bi daha bakiim.
-
öle bir kod parçası bulabileceğini zannetmiyuorum. en azından asp de bulamazsın ama javascript ile FSO ararsan olur.
vakti zamanında bende çok aradım bir galeri scrptinde en son eklenen dosya en başa gelsin dicektim ama olmadı bende mecburen db ye kayıt ettirdim her resmi ve en son kayıt edilen resmi db dn okuttum :) demokraside çare tükenmez...
ama bulursan ve paylaşırsan sevirnim.
hürmet bizden...
-
hacı fso ile yaparsın onu laptoba geçince kasarım senin için.
-
fso ile listeleme yapıp fso da bulunan DateLastAccessed fonksiyonuyla bişeyler yapabilirsin sanırım
-
hayret fistan nerden bildi (: FSO daki file objesinin DateLastAccessed değilde DateLastModified fonksiyonunun sonucuna göre listeleticeksin abi.. listelemeyi yapamazsan onada ayrdımcı oluruz ama önce bi kas (:
edit += abi mesajında oluşturulma tarihi demişsin onuda yine file objesinin DateCreated fonksiyonu veriyo
edit += (2) listeleme olayını şöyle yapaiblirsin abi; adodc.recordset olusturup
recordset.append "dosyaadi", 200, 200
recordset.append "tarih", 3yapıcaksın bu sana db den çekilmemiş ama tablodan bi farkı olmayan bi recordset verir abi daha sonra bildiğimiz recordset nası kullanıosan klasördeki her dosya için
recordset("dosyaadi") = file.name
recordset("tarih") = file.DateCreateddiye ekliceksin.. en sonundada bu recordsetimizi .update edip daha sonra rs.sort = "tarih DESC" ekliyiceksin en sonundada normal listeleterek olayı bitirirsin
abi tam kod veremedim kusura bakma şuan yapıcak vaktim yok ama yöntem budur umaırm yardımcı olabilmişimdir (:
in asp we trust ;)
-
ir dediğinden bi gram bişi anlamadım. adodc aspde de kullanılıyo mu? ben dosyaları şöyle sıralıyorum
<%
dim x,y,z
set x=Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
set y=x.GetFolder(""&Server.MapPath("barthez")&"")
for each z in y.files
%>
<%=z.name%><br>
<%
next
set y=nothing
set x=nothing
%>böyle olunca sıralıyo işte. ben böyle yapıorum. ama adodc bilmiyorum asp de nasıl oluyo. hiç duymadım hiçte kullanmadım. adodb ile aynı mı? bunlar databaselere olmuyo mu?
-
onları sıralamak için illaki bi liste içine alman lazım stringleri listeleyen olaya array denir array dizelerden oluşur abi ancak arrayler tek string aldığındna delimiterlarla flaan ayırman gerekir bide sıralaması için extra kasman gerekicek bunlara kolaylık olsun die recordset kullan dedim recordset evet database lerde kulalnılır genelde ama illaki bir database e bind etme zorunluğun yok mesajımdada yazdım zaten sanal tablo oluşturur diye.. sen dediklerimi yapmaya çalış eğer başaramazsan yazarım sana kodunu ama armut piş azıma düş olmaz sana programlamada kendini geliştirme şansı yolu çizdim parçaları birleştir abi.. hadi bolşans