folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Dosya Sıralama Fonksiyonu / ASP

Dosya Sıralama Fonksiyonu / ASP

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    bir klasör içindeki dosyaları oluşturulma sıralarına göre sıralamak istiyorum. nasıl olur bu? var mıdır bi yöntemi?

on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

walla abi mobiletr yi hacklediğimde onların kullandığı cok güzel bi tane vardı çalmıştım oradanda şimdi bakıom bakıom bulamıom..

Gidip geliim bi daha bakiim.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

öle bir kod parçası bulabileceğini zannetmiyuorum. en azından asp de bulamazsın ama javascript ile FSO ararsan olur.

vakti zamanında bende çok aradım bir galeri scrptinde en son eklenen dosya en başa gelsin dicektim ama olmadı bende mecburen db ye kayıt ettirdim her resmi ve en son kayıt edilen resmi db dn okuttum :) demokraside çare tükenmez...

ama bulursan ve paylaşırsan sevirnim.

hürmet bizden...

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

hacı fso ile yaparsın onu laptoba geçince kasarım senin için.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

fso ile listeleme yapıp fso da bulunan DateLastAccessed fonksiyonuyla bişeyler yapabilirsin sanırım

:|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

hayret fistan nerden bildi (: FSO daki file objesinin DateLastAccessed değilde DateLastModified fonksiyonunun sonucuna göre listeleticeksin abi.. listelemeyi yapamazsan onada ayrdımcı oluruz ama önce bi kas (:

edit += abi mesajında oluşturulma tarihi demişsin onuda yine file objesinin DateCreated fonksiyonu veriyo

edit += (2) listeleme olayını şöyle yapaiblirsin abi; adodc.recordset olusturup

recordset.append "dosyaadi", 200, 200
    recordset.append "tarih", 3

yapıcaksın bu sana db den çekilmemiş ama tablodan bi farkı olmayan bi recordset verir abi daha sonra bildiğimiz recordset nası kullanıosan klasördeki her dosya için

recordset("dosyaadi") = file.name
    recordset("tarih") = file.DateCreated

diye ekliceksin.. en sonundada bu recordsetimizi .update edip daha sonra rs.sort = "tarih DESC" ekliyiceksin en sonundada normal listeleterek olayı bitirirsin

abi tam kod veremedim kusura bakma şuan yapıcak vaktim yok ama yöntem budur umaırm yardımcı olabilmişimdir (:

in asp we trust ;)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ir dediğinden bi gram bişi anlamadım. adodc aspde de kullanılıyo mu? ben dosyaları şöyle sıralıyorum

<%
    dim x,y,z
    set x=Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    set y=x.GetFolder(""&Server.MapPath("barthez")&"")
    for each z in y.files
    %>

<%=z.name%><br>                    

<%
    next
    set y=nothing
    set x=nothing
    %>

böyle olunca sıralıyo işte. ben böyle yapıorum. ama adodc bilmiyorum asp de nasıl oluyo. hiç duymadım hiçte kullanmadım. adodb ile aynı mı? bunlar databaselere olmuyo mu?

on error go to hell
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    onları sıralamak için illaki bi liste içine alman lazım stringleri listeleyen olaya array denir array dizelerden oluşur abi ancak arrayler tek string aldığındna delimiterlarla flaan ayırman gerekir bide sıralaması için extra kasman gerekicek bunlara kolaylık olsun die recordset kullan dedim recordset evet database lerde kulalnılır genelde ama illaki bir database e bind etme zorunluğun yok mesajımdada yazdım zaten sanal tablo oluşturur diye.. sen dediklerimi yapmaya çalış eğer başaramazsan yazarım sana kodunu ama armut piş azıma düş olmaz sana programlamada kendini geliştirme şansı yolu çizdim parçaları birleştir abi.. hadi bolşans
Toplam Hit: 1366 Toplam Mesaj: 8