Dosyaların Kısa Yolları Gorunuyor Ama Acılmıyor Bı El Atın
-
Beyler konu baslıgında dedıgım kısı kısa yolları var ama dosyaları acamıyorum flash bellege vırus gırdıgı ıcın gerı getıremedım bu kısa yolları gorunun dosyaları kurtarma şansım varmı ?
-
3-4 defa combofix çalıştır düzelme ihtimali yüksek. Düzeldikten sonra sağlam bi antivirüs ile bilgisayarını tarat.
-
Hocam flash bellekte dosyaların kısayolları ne arıyor diye sorsam, çok bu garip olur? Benim bildiğim, flash belleğe attığınız dosyaları direk tıklar açarsınız, kısayola gerek mi var? :P
Acaba, belleğe dosyaları atarken "yanlışlıkla" kısayol oluştur mu yaptınız, şüphelendim açıkcası. Dalgınlıkla olmuş olabilir.
Eğer farklı bir şey ise, Flash bellek üzerinde herhangi bir yazma-silme işlemi olmadı ise recovery programları ile kurtarılabiliyor diye biliyorum.
-
4 saattir ben de uğraşıyorum. yeni yaptım hocam.
gerekli programlar
- kısaltılmışı ac ama uzun adını unuttum :| attiribute concektör mü ne :/ dur bakıyom diğer pcdeydi
- combofix (win8 ise pc çalışmaz)
-linkini yollucağım dosyaları indir
edit: ilacın burda http://yadi.sk/d/VGlTzmz73mHsD
bunlar yeter.
ayrıca virüs flashdaki klasörlerin kısayolunu oluşturup orjinallerini gizliyor. sistem dosyası gibi. oluşturduğu kısayoola da kendini reg e kaydetmek için cmd.exeye bağlıyor. kısayolları tıklama yani :)
bu proları güvenli moddayken yap.
acyi yükle. sonra gizlisini değiştiremediğin klasör sağ tıkla, öznitelikleri değiştir de. gizli ve sistemdeki tiki kaldır yardır. ilk çalıştıracağın dosyanın olduğu yerde oku dosyası var orda anlatımı var. (ac den önce bunu çalıştır ismindeki klasör )
joe_black tarafından 04/Nis/13 03:16 tarihinde düzenlenmiştir -
-
hocam bizim okulun bilgisayarlarına bulaşan zıkkım virüsten yemişsin.
klasör seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri tıkla dosyaların orada. dosyalarını yedekledikten sonra da bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp flash diskini formatla ama format atarken hızlı biçimlendiri seçme düzelir.