Dotnet Geliştirici Yol Haritasına İhtiyacım Var.
-
Arkadaşlar dotnet üzerinde bir firmada çalışacak kadar yazılım geliştirmek için yol haritasına ihtiyacım var internet üzerinden bulduğum var ama bu listeyi öğrenmeye kalksam ömrüm yetmez diye düşünüyorum. https://roadmap.sh/aspnet-core
üstelik kurs kurs düzenliyemiyorum bana youtube ve udemy'den oluşacak bitirmem gereken kursların listesini yapabilir misiniz. tek başına bir tane c# başlangıç ve ileri seviye eğitimi bitirsem büyük ihtimal yeterli gelmeyecek
-
Firma nasil bir yer ve sen orada ne olarak calisacaksin?
Sadece dottiriNET bilmek yetmeyecek cunku ogrenmen gereken cok fazla sey var: veritabani motorlari, normalizasyon ve denormalizasyon, yazilim mimarileri ve design pattern’ler, veri aktarim protokolleri ve soz dizimleri, CI/CD neden kullanilir, nasil kurulur Testing cesitleri ve amaclari bunlarin avantajlari, dezavantajlari ve hangi durumda neyin tercih edilmesi gerektigi...
Artik kodu yapay zeka yaziyor. Bu yuzden senin bir orkestra sefi gibi sistemi tasarlayip yonlendirebilmen gerekiyor. Bunun icin de bu kavramlari ozumsemis olman sart. O linkteki roadmap'ten devam etmelisin. Proje odakli ilerlersen cok daha rahat ogrenirsin diye dusunuyorum. Bunun disinda elimizi goge acip memory expand eden ai cipleri icat edilsin diye dua etmek disinda yapabilecegimiz pek bisi yok :/
-
Basit bir Google araması ile çıkan sonuç
-
attığın roadmap gayet net aslında hocam. güzel de hazırlanmış. oradaki maddelerin çoğu büyük mevzu değil. hepsini 100% köküne kadar öğrenmene de gerek yok. genel bilgiyle, 1-2 örnekle kullanacağın şeyler genelde. ayrıca seçeneklerin hepsi opsiyonlu. ya o ya diğeri şeklinde hepsini aynı anda öğrenmen gerekmiyor. mesela database kısmında tercihini yaparsın. bi nosql bi relational db seçsen kafi. gerisi zaten ihtiyaç olursa aynısının laciverdi. eğer DBA olmayacaksan o kadar derin DB bilgisine ihtiyacın olmayacak mesela.
temel syntax sonrası advanced C# öğrenirsen, sağlam bi OOP mantığı oturtursan, clean architecture nedir, design patternlar nedir fikir sahibi olur ve bir iki temel kuralı uygulayabilecek kadar tecrübeli olursan dil konusu kapanır. gerisi zaten tool, kütüphane ve iş ihtiyacına göre ihtiyaç duyup kullanacağın teknolojiler.
microsoft MVP'leri o roadmapte yazılanları 100% bilmiyordur öyle diyeyim :) zamanla aşina olacağın şeyler. gözün korkmasın.
-