Dövizcilerin Kur Çevrimi Hakkında
-
Selamlar
Büyük bir kazık yemek üzereyim kur döngüsünden :) daha önce bir miktar parayı tl den euroya çevirdim ama şimdi büyük ihtimalle frank yapmam gerekiyor. ben bankadan euro ları çekip bir dövizciden isviçre frangı yaptırsam hesaplanması nasıl olur?
mesela normalde bankaların online işlemlerinde kur dönüşümü yapınca dolar->tl, tl->euro gibi bi dönüşüm oluyor mesela..
ben şimdi euro ile gitsem direk frank a mı çevirirler yoksa euro yu tl ye çevirip sonra tl yi frank a mı çevirecekler
bilgisi olan var ı?
-
tl yi işin içine sokmamaları lazım
-
once tl sora kucaklama yaparlar o tl farkini herturlu alirlar senden tek islemde yapmazlar. yurtdisina cikacaksan orada yaptir degistirme islemini.
-
paypala atıp paypaldan çevürüp öyle geri alsan ?
-
hocam euro/frank paritesine gore hesaplanmasi lazim. Ama ben doviz brosu olsam bu paratinin guncel olup olmadigini bilmedigim icin elimdeki guncel kur dan TL'ye ordan Franka cevirmek isterim. Fakat mantik parite ile cevrilmesi derim { http://tr.investing.com/currencies/eur-chf } adresinden bakarsan olmasi gereken carpani gorursun
Edit : hazir ceviricisi de mevcutmus : http://tr.investing.com/currencies/eur-chf-%C3%87eviri
undefined-01 tarafından 25/Ara/13 08:53 tarihinde düzenlenmiştir -
eur/frank paritesine bak ..
-
tr de yaparsan bu işlemi önce tl ye sonra franka çevirirler.
-
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, şimdi dövizcinin birini aradım durumu söyledim, ne kadar euro var dedi 20 bin dedim, direk paritesinden çeviririz dedi gelirseniz yardımcı oluruz dedi :) sanırm normalde euro->tl->frank şeklindeymiş ama mebla büyük olunca böyle oluyor sanırm..
paypal olayını falan bilmiyorum ama sıkıntı olur belki ordan, bu para vize işlemi için gerekli olduğundan y.dışında bu işlemi yapamıyorum, bilseydim böyle yapacaklarını tl yi önce frank yapardım.. ayn 6 sında tekrar çalışacaklar, ben yine şansımı deneyip euro hesabındaki parayı mühürlü kağıtlarla onlara yollayayım eğer kabul etmezlerse artık oradan bir frank hesabı açtırıp parayı oraya yatıracağım :S
cevaplar için teşekkürler
-
Bankada bu işleme abritaj denir. Önce bankaya danış
-
sanacasta bunu yazdı
Bankada bu işleme abritaj denir. Önce bankaya danış
hocam bankanın kurları ile dövizci kurları arasında çok fark var, eğer tl yi euro olarak bankadan yaptırsaydım 400-500 liralık zararım olurdu, bu işlem de böyle olur mu?