Dreamweaver İle Html Sayfasına Fckeditor Eklemek
-
web site yapmaya yeni başladığımdan bazı şeylere yabancı olduğum için kelimeleri yanlış ifade edebiliyorum yanlış birşey yazarsam kusuruma bakmayın.
http://ckeditor.com/download bu sayfadan baktıgımda html hariç asp,php,javascript gibi dillere uyumlu ckeditor dosyalarını bulabildim fakat html uyumlusunu bulamadım. Ayrıca dosyayı bulup indirsem bile html sayfamdaki textarea kutusuna nasıl entegre edeceğimi bilmiyorum. sitelerde çok araştırdım ama dökümanlar hep ingilizce olduğu için pek birşey anlamadım. Bilen mürid varsa bana yardımcı olabilirse memnun olurum.
-
Öncelikle tanıtıyorsun hocam ckeditoru yani .js dosyalarını yazıyorsun.
sonra textarea ekliyorsun
<textarea class="ckeditor"></textarea>
ve oldu.
-
by_Tet bunu yazdı
ve oldu.
hocam tanıtıyorsun demişsin tam olarak ne yapmam gerekiyor biraz daha açarsan...
-
Hocam CKeditör daha hızlı onu öneririm.
-
KarakartaL bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
ve oldu.
hocam tanıtıyorsun demişsin tam olarak ne yapmam gerekiyor biraz daha açarsan...
http://nightly.ckeditor.com/13-02-02-08-51/standard/samples/replacebyclass.html
hocam böyle bir site versem sana kaynak kodlarını incelesen? :) bu da olmazsa artık uzun uzadıya açıklamaya çalışırım ama sen kaynak kodlarından sökmeye çalış
-
yapamadım:D
-
hocam tamamda sen htlml ekliyorsun misal textarea alanındaki veri nereye gitcek. Server side kullanmak gerekecek. Asp veya php demi
-
Hocam şu alttaki kodları .html olarak kaydet bitti. buarada ckeditor klasörüne indirdiğin dosyaları atmalısın.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>CKeditor</title> <meta charset="utf-8"> <script src="ckeditor/ckeditor.js"></script> </head> <body> <textarea class="ckeditor" cols="80" id="editor1" name="editor1" rows="10"> </textarea> </body> </html>
-
ckeditor.js yi html ye eklemelisin..
sonra da textarea nın class ını ckeditor yapmalısın..