Drivelistbox Boş Sürücüyü Seçince Hata Alıyorum :(
-
slm millet projemde bir tane drivelistbox um var sürücüleri listeledim yalnız bir sorunun önüne geçemedim, drivelistbox aracılığıyla boş dvd sürücümü veya cardreader ımı seçince doğal olarak boş olduğu için hata alıyorum bunun önüne nasıl geçebilirim....
-
up...
-
runtime hata kodu nedir hoca?
mesela 53 olsun..
Private Sub Drive1_Change()
On Local Error GoTo hata
'senin kodlar var burda..
hata:
Exit Sub
If Err.Number <> 53 Then
MsgBox ("Şu hata oluştu " + Err.Description)exit sub
End Sub
burada 53 kodlu hata dışındakilerde hata oluştu diyecek. eğer driver boşsa bi hata vermeyecek..
-
on error resume next
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------
on error resume next
-----------------------------
en sevdiğim kod :D
bunu yazınca akan sular durur. yada devam mı eder desem :D
-
on error resume next tavsiye edilmeyez. Atıyorum yaptığın programda bir hata oluştu ve kullanıcı veriyi okuyamadı.Sen program yazarsan genel olarak on error resume next yazmışsan o hatayı alamazsın ve programda bi b*ka yaramaz. Hata ayıklamayı kullanmayı bilen insanlar olabilecek her türlü hatanın kodlarına göre gerekli uyarılar verir. Bu uyarılar errorun kodu ile tespit edilir. Bu şekilde sağlam bir programcı olursun. Hata oluştuğunda on error resume next yazmak, programın amatörce yazıldığının bana göre en büyük kanıtıdır. O yüzden resume next yerine goto xxx ile hata oluştuğunda o hatanın koduna göre mesajlar verilip çözümler üretilmesi daha mantıklıdır
Genele itafen yazılmıştır, kişisel olarak bakmayın lütfen..