Dropdown Kullanımı Hakkında
-
Merhabalar
Aklımda bir proje var fakat programlama bilgim sınırlı.
İstiyorum ki, bir veritabanı oluşturayım, kullanıcıya da bir arayüzle drop down yapayım, oraya seçenekler vereyim. Kullanıcıya birkaç element seçtireceğim dropdown ile, mesela bir tanesinde Hidrojeni diğerinde de Oksijeni seçsin, sonra rengini seçtireceğim, rengini de dropdown'dan saydam seçsin ben bunların oluşturabileceği maddeleri söyleyeyim adama.
Bak diyeyim, bi pencere açayım kenara ufak, hidrojeni oksijenle tepkimeye sokarsın, saydam olarak su oluşabilir mesela diye ama bunların hepsini veritabanına işleyeyim, veritabanına elementleri gireyim, renkleri gireyim daha sonradan yeni bi şey eklendiği zaman veritabanına ulaşıp bunları güncelleyebileyim.
Bu işi nasıl yaparım? Mantığı nedir? Daha önce yapılmış bir örneği var mıdır?
AlbayHardal tarafından 05/Haz/16 21:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam kendi başına çok rahat yapabilirsin bence. En başta veritabanı tasarımı ile başlayabilirsin. Gerisi çok kolay ve basit olacak sadece Select tipindeki sorgularla çalışacak basit bir servis yazarak projeyi tamamlayabilirsin.
Amacın böyle birşey yapmak mı yoksa progralamayı öğrenmek mi? Eğer böyle birşey yapmaksa bunun nasıl bir faydası olabilir insanlara vs. onu biraz daha açıklayabilirsen. Belki gönüllü arkadaşlar olabilir.
-
TeRRoR bunu yazdı
Hocam kendi başına çok rahat yapabilirsin bence. En başta veritabanı tasarımı ile başlayabilirsin. Gerisi çok kolay ve basit olacak sadece Select tipindeki sorgularla çalışacak basit bir servis yazarak projeyi tamamlayabilirsin.
Amacın böyle birşey yapmak mı yoksa progralamayı öğrenmek mi? Eğer böyle birşey yapmaksa bunun nasıl bir faydası olabilir insanlara vs. onu biraz daha açıklayabilirsen. Belki gönüllü arkadaşlar olabilir.
Aslında böyle bir şeyi yapmak, yaparken de öğrenmek. Her şeyi adım adım yavaş yavaş yapmayı sonrasında geliştirmeyi düşünüyorum. Hidrojen ve Oksijeni istediğimin anlaşılması için örneklendirdim, kimya üzerine değil. Daha çok mesleki açıdan kullanım kolaylığı sağlayacak bi şey, topluma hitap etmiyor.
AlbayHardal tarafından 05/Haz/16 23:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Tamam ama modellemek istediğin konu bu tarz işleri öğrenmek isteyen kimseler için biraz sorunlu bir konu.
Su, Hidrojen, Oksijen, H2O, Saydam
Hidroklorik Asit, Hidrojen, Klor, HCl, Saydam
Sülfirik Asit, Hidrojen, Kükürt, Oksijen, H2SO4, Saydam
....
Mesela senin deyiminle hidrojen, oksijen ve saydam seçimi yapıldı. Tamam su sonucunu almamız gerekiyor. Fakat Sülfirik asittede hidrojen, oksijen ve saydamlık var. Sadece fazladan kükürt var. Su sonucunun yanında girilen bilgileri içeren yanında özelliklerde sadece fazlalığı olanlar ve ya özelliklerden eksikliği olan sonuçlarda dönmeli midir? Gibi gibi gibi.
Eğer yapmak istediğin şey doğrudan bu değil ise bu model senin yapmak istediğin modele uymayacak. O bakımdan ilk olarak bunu netleştirmek gerekiyor.
-
PcK0 bunu yazdı
Tamam ama modellemek istediğin konu bu tarz işleri öğrenmek isteyen kimseler için biraz sorunlu bir konu.
Su, Hidrojen, Oksijen, H2O, Saydam
Hidroklorik Asit, Hidrojen, Klor, HCl, Saydam
Sülfirik Asit, Hidrojen, Kükürt, Oksijen, H2SO4, Saydam
....
Mesela senin deyiminle hidrojen, oksijen ve saydam seçimi yapıldı. Tamam su sonucunu almamız gerekiyor. Fakat Sülfirik asittede hidrojen, oksijen ve saydamlık var. Sadece fazladan kükürt var. Su sonucunun yanında girilen bilgileri içeren yanında özelliklerde sadece fazlalığı olanlar ve ya özelliklerden eksikliği olan sonuçlarda dönmeli midir? Gibi gibi gibi.
Eğer yapmak istediğin şey doğrudan bu değil ise bu model senin yapmak istediğin modele uymayacak. O bakımdan ilk olarak bunu netleştirmek gerekiyor.
İşte diyorum ki, hidrojen, oksijen ve saydam seçeneği seçildi, yanına koku var mı yok mu seçeneği eklenip kokusuz da seçilebilir. böylece kullanıcının gözle baktığı fakat ne olduğunu bilmediği nesnenin kimliğini benim verdiğim seçenekleri girerek sistemde elemeyle sonuçlara yaklaşmasını istiyorum. Fakat tüm elemelerden geçen su ve sülfirik asit de olsun, o zaman sonuçlarda en başta en çok eşleşen sonra da içinde fazladan kükürt olan sülfirik asit görünsün ve bana desin ki, bu girdiğin değerlerle ortaya su çıkabilir, ama sülfirik asit de olabilir varsa başka H, O içeren ve Saydam olan bir madde onları da altta listelesin.
Sahibinden'de olan sistem gibi biraz, kaç liralık araba bakıyorsan fiyat aralığını giriyorsun, hangi ilde olsun istiyorsan onu giriyorsun, sıralama seçeneğini giriyorsun sana en yakın ve en ucuz arabayı gösteriyor.
Model doğrudan bu, örneklendirmede sıkıntı yok.
AlbayHardal tarafından 06/Haz/16 10:24 tarihinde düzenlenmiştir -
konu güncel