folder Tahribat.com Forumları
linefolder Fotografçılık ve Digital Fotograf Makineleri - Video Kameralar
linefolder Dslr Makinem İçin İç Ve Dış Mekan Çekimlerinde Kullanacağımız Mikrofon Lazım ?

Dslr Makinem İçin İç Ve Dış Mekan Çekimlerinde Kullanacağımız Mikrofon Lazım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

beyler 550d makine var. kısa film çekimlerinde kullanıyoruz. ama ses sorun oluşturuyor. harici mikrofon gerekiyor. boom mikrofon lazım özellikle dış mekanda.. ama mikrofon piyasası ve teknik özelliklerini bilmiyoruz. bütçemiz 150 lira mik için. 600 lira ışığa harcadık. kimisi normal mic alın sopaya bağlayın diyor ama kablosunu nasıl uzatcaz ve dış mekanda araba ve diğer insan seslerini nasıl filtrelicez. hiç bilmiyoruz. bilen birisi yardımcı olabilir mi ?

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Hocam bi kere normal mikrofondan boom mic yapımı sorun değil, ben sana yardımcı olurum.

Keza ben de yaptım aynısını. Bak aşağıdaki konumda resim var.

http://www.tahribat.com/Forum-Boom-Mikrofon-Ariyorum-165738/

Ancak durum şu ki iyi bir mikrofon almazsan hiçbir sike yaramıyor. Mesela benim yukarda yaptığım mikrofon bi 15-20 lira sanırım.

10 CM aşağıdaki sesleri bile doğru düzgün almadı hıyarto. Ama sen "hocam ben güzel bir mikrofon alırım" diyorsan ben sana boom mikrofona nasıl çevireceğin konusunda yardımcı olurum. Yine de paran varsa git al bir Rode Shotgun Mic.. en ucuzları onlar

hay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    mahzal bunu yazdı

Hocam bi kere normal mikrofondan boom mic yapımı sorun değil, ben sana yardımcı olurum.

Keza ben de yaptım aynısını. Bak aşağıdaki konumda resim var.

http://www.tahribat.com/Forum-Boom-Mikrofon-Ariyorum-165738/

Ancak durum şu ki iyi bir mikrofon almazsan hiçbir sike yaramıyor. Mesela benim yukarda yaptığım mikrofon bi 15-20 lira sanırım.

10 CM aşağıdaki sesleri bile doğru düzgün almadı hıyarto. Ama sen "hocam ben güzel bir mikrofon alırım" diyorsan ben sana boom mikrofona nasıl çevireceğin konusunda yardımcı olurum. Yine de paran varsa git al bir Rode Shotgun Mic.. en ucuzları onlar

120 lira civarı bütçe ayırdım mikrofona..  ama şöyle bişey var. dış çekimlerde deneme  yaptım mağazada kapının önüne çıktım çekim yaptım 10 sn. sesi çok güzel aldı lakin araba insan kuş egsoz hepsi net geldiğinden felaket gürültü kirliliği oluştu. bana dış çekimlerde gereksiz sesleri filtreleyecek bişey lazım :S

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Hocam kameranın üzerine bi kılıf geçirmen lazım o zaman :D Yoksa kameradaki mikrofon her şeyi alır ama öte yandan alırsan bi harici mikrofon bağlarsan ne istersen onun sesini alır. Yaka mikrofonu falan deneyebilirsin istersen ama gereksiz yani bu işin doğru yolu boom mikrofon kullanmaktan geçer.

hay
Toplam Hit: 1706 Toplam Mesaj: 4