folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder DTS Hakkında Bilgisi Olan?

DTS Hakkında Bilgisi Olan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akbaba59
    akbaba59's avatar
    Erkek

bana bi arkadaşım söledi DTS die bi olay varmış dijital decoder larda manyak bi ses oluomuş müzik sanki yanında çalıomuş gibi olumuş..

intde bikaç sitede gördüm ve indirdim.. vlc player ile kullan diolar cidden de o müzikleri normal olarak bile vlc açıyor sadece diğerlerinde cızırtı vs gelior.

naıl kullanırım bu DTS i bilgisi olan varsa bi yardım edebilirmi normal kurup vlc yle açıcaz mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    DTS destekleyen bir player'la açabilirsin. Winamp için DTS Plug-in'i var ben kurdum. Ama dosya uzantısı wav olursa Winamp normal wav sanıyor DTS sıçıyor. Başka Plug-in'le bu sorun da düzelir belki ben fazla uğraşmadım. Şimdilik VLC Player ile dinliyorum. DTS müziklerde 5 farklı hoparlörden de 5 farklı ses gelir. Stereo'da 2 kanal vardır DTS'de 5 kanal. Hoparlörleri doğru yerleştirmezsen 5 kanal değil 20 kanal da müzik dinlesen çok farketmez.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Belli başlı tüm dvd playerlerda var DTS özelliği... DVD playerin üstünde DTS logosu varsa çalıyordur..

Playerin arkasında  5+1 ya da 7+1 ses çıkışı olması lazım... Yoksa Dijital çıkıştan çıkış alıp DTS decodere ( ayrıca alacağın ) bağlantı yapman gerekebilir

Bilgisayarda ise VLC media player kafadan destekliyor

WMP içinse FFDshow audio codec ( Klite da var ) birkaç ayarla dinleyebiliyorsun... 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Bir de ses sisteminin de 5+1 olması olsun ki stereodan bir farkı olsun

media player için ayar gerekirse yarın yardımcı olabilirim istersen konuya mesaj at...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    -----------------------------
    DTS destekleyen bir player'la açabilirsin. Winamp için DTS Plug-in'i var ben kurdum. Ama dosya uzantısı wav olursa Winamp normal wav sanıyor DTS sıçıyor. Başka Plug-in'le bu sorun da düzelir belki ben fazla uğraşmadım. Şimdilik VLC Player ile dinliyorum. DTS müziklerde 5 farklı hoparlörden de 5 farklı ses gelir. Stereo'da 2 kanal vardır DTS'de 5 kanal. Hoparlörleri doğru yerleştirmezsen 5 kanal değil 20 kanal da müzik dinlesen çok farketmez.

5 hoparlörünün 5indende gerçek ayrılmış ses çıkıyosa o DTS'dir. Ses olarak bayağı bir kalite farkı var dtsde hocam.

bizim logitechlerdede var DTS=)

ama pek orjinal dts müzik olmadığı için şimdilik beklemedeyim.

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cyber
    Cyber's avatar
    Erkek
    DTS'i tam anlamıyla kullanabilmen için Dijital bir ses sistemi ve dijital olarak çıkış verebilecek ses kartına sahip olman gerekli.Hoparlör olarak piyasada bulabileceğin Pc hoparlörü modeli çok fazla yok.Jazz 9940B,Gigaworks S750,Logitcech Z5500 gibi hoparlörler destekliyor.Ses kartı olarakta artık onboard ses kartlarının bir çoğu dijital çıkışa sahip.Dijital çıkışı sağlayan bağlantı Ses kartı üzerindeki Coaxial çıkış veya Optik çıkıştır.MP3 lerde çok fazla fark pek olmaz fakat Dolby Digital Desteği olan DVD Film ve AC3 Codecli Divxlerde Dijital çıkışın farkını anlayabilirsin.

MCSE,MCDST gokhan@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

ßisses bunu yazdı:
    5 hoparlörünün 5indende gerçek ayrılmış ses çıkıyosa o DTS'dir. Ses olarak bayağı bir kalite farkı var dtsde hocam.

Niye benim yazdığımı alıntı yaptın ki ben farklı birşey mi söyledim:) Geçen hafta biraz dts albüm indirmiştim istersen bulduklarımı sana da yollarım. Enigma'nın bir albümünü indirmiştim. Tek tek şarkı da indirdim 5-10 tane. Elimde olan linkleri yollarım sana istersen.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

ßisses bunu yazdı:

Niye benim yazdığımı alıntı yaptın ki ben farklı birşey mi söyledim:) Geçen hafta biraz dts albüm indirmiştim istersen bulduklarımı sana da yollarım. Enigma'nın bir albümünü indirmiştim. Tek tek şarkı da indirdim 5-10 tane. Elimde olan linkleri yollarım sana istersen.

yanlış alıntı olmuş kusura bakma hocam yenı farkettım:) pm alayım!!:)

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

media playerle dinlemek için

dts

1. "ffdshow audio decoder configuration" programını açın ve "codecs" menüsünden "dts" yi seçin
    2. "decoder" özelliğini default olarak "disabled" yazar. onu "libdts" olarak değiştirin
    3. alt tarafta "Check for DTS in WAV" yazılı kutuyu işaretleyin
    4. yine "codecs" menüsünden "Uncompressed" sekmesindeki "decoder" ayarını "all supported" yapın.

winamp için dts plug-in

http://rapid-share.com/files/104244353/in_dts.zip

Alıntıdır

http://forum.donanimhaber.com/m_18316109/mpage_1/key_//tm.htm#29890785 

Toplam Hit: 1310 Toplam Mesaj: 9